Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Anno 2070 - furcsaságok az aktivációnál

A Ubisoft figyeli a hardveres változásokat is.

2012.01.17. 12:40 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

A Ubisoftnak sikerült egy hónapot letudnia úgy, hogy senki nem lóbálta az öklét a levegőben és átkozta a DRM rendszerüket, azonban úgy fest, hogy ez a streak most véget ér, ugyanis nem kellett sok idő hozzá, hogy a Guru3D felfedezze a turpisságot.
Nem szokatlan az, hogy a regisztrációt hardverhez kötik a kiadók, ugyanis a Windows is ezt teszi. Ha elég hardvert cserélsz ki a gépedben, egy idő után a rendszer szólni fog, hogy valami nincs rendben, és ez így is van jól, hiszen egy gépházhoz nem lehet regisztrációt kapcsolni. Viszont mi van akkor, ha egy új videókártya vásárlása után újra akarod telepíteni az Anno 2070-et? Bizony az, hogy a rendszer visszautasítja a kérést. Tehát nem elég, hogy a játékot mindössze háromszor telepíthetjük újra, elég egy apró hardver csere és máris megszűnik működni.
Erre jött rá a Guru3D, mikor próbáltak némi tesztet futtatni három gépükön a játékkal, annak tudatában, hogy csak háromszor lehet feltelepíteni, majd mikor videókártya cserére került sor, a játék egyszerűen megadta magát és se telepíteni, se elindítani nem volt hajlandó. Természetesen felvették a kapcsolatot a Ubisofttal, ahogy azt kell, de nem kaptak választ egészen idáig.
Arra tehát még nem derült fény, hogy vajon ez csak egy hiba az aktivációs rendszerükben, vagy tényleg szánt szándékkal írták meg ilyenre - azt hiszem, mindenki kinézi a messze földön hírhedt és leginkább idegesítő DRM rendszerükről ismert Ubisofttól. Reméljük, hogy hamar válaszolnak a Guru3D-nek és javítják ezt a hibát, ezzel hagyva a játékosokat, hogy hardvert fejlesszenek úgy, hogy a játékot nem kell újra megvásárolni. ■

Anno 2070
A legutóbbi Anno 2070 cikkek, hírek

hozzászólások (4)

Genesis033
Genesis033 2012.01.17. 18:26
Nem DRM kell, hanem jó játék. Ubisoft ezzel csak a torrent oldalakat erősíti :)
rootshaper
rootshaper 2012.01.17. 18:44
azért az Anno 2070 nem lett rossz játék szerintem. de egyébként így van. tartalom is kell, lásd Witcher 2, meg olyan hosszútávú szórakoztatás mint amit a BF, vagy a CoD sorozat képvisel. azok fogynak, érdekesmód :)
gamator
gamator 2012.01.18. 08:41
Az Ubisoft játékokkal egyre inkább kerülöm a kapcsolatot. Mint laptoptulajdonost a Heroes VI-tal is nagyon felidegísetettek, mivel nem nagyon támogatnak jópár mobil videochipet.
rootshaper
rootshaper 2012.01.18. 12:19
az már a fejlesztők hibája, nem az Uborkáké :)
további hírek

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.

Nyereményjáték gamescomos lootért!

Pólók, pendrive, párna és sok más jóság vár Rátok.