Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Az SSD-k további terjedését jósolja a Kingston 2012-re

A tabletek tárolási igénye is növekszik.

2012.01.18. 15:25 | szerző: Dino | kategória: Hardver

A Kingston elnöke és társalapítója, John Tu ez év elején is összefoglalta, mire számítanak a cégük által képviselt területen. Nézzük hát, milyen főbb trendeket állapított meg a memóriagyártó cég első embere!

    • Az SSD-k, azaz a mozgó alkatrész nélküli háttértárolók az elmúlt évek során jelentős fejlődésen mentek keresztül, egyre nagyobb, gyorsabb és olcsóbb modelleket hoznak ki a gyártók. Várhatóan hamarosan elérik az 1 USD/GB árszintet, amely a jelentősebb áttörtést hozhatja magával az SSD-piacon. A Kingston szerint 2012 második felében várható fordulópont az SSD tömeges alkalmazása terén, többek közt a vállalati felhasználás növekedéséhez és az ultrabookok kategória népszerűsödéséhez kapcsolódóan.
    • Egyre több tabletet és okostelefont használnak világszerte, de az ultrabookok se a korlátlan tárolókapacitásról híresek, így fontosak a különböző kiegészítő adattároló megoldások. Az egyik lehetőséget az SDHC és microSDHC memóriakártyák jelentik, az ultrabookokhoz pedig nagy kapacitású USB-s pendrive-ok is használhatók. A kártyahellyel nem rendelkező eszközökhöz (pl. iPhone, iPad) más megoldásra van szükség, mint például a Kingston Wi-Drive-ja, amely egy wifin keresztül elérhető külső tároló, 16 ill. 32 GB-os kapacitással.
    • A Jon Peddie Research kutatása szerint 2012-ben a játékfanatikusokat megcélzó hardvereszközök piaca 6%-os növekedéssel az évi 34 milliárdos forgalmat fogja elérni. Ezt a tendenciát a Kingston is tapasztalta: az előző évben az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Ázsia) régióban 60%-kal nőtt a HyperX nagy teljesítményű memóriatermékek forgalma.

    Fotó: Kingston

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.