Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Február 8-án Game Developers Forum 2012

Idén végre megrendezésre kerül a játékfejlesztői konferencia.

2012.01.30. 17:28 | szerző: Dino | kategória: Játék

Idén végre megrendezésre kerül a Game Developers Forum, amelynek ez évben ismét az Arena Plaza bevásárlóközpont Cinema City mozija ad helyet. A játékfejlesztői konferencia jövő hét szerdán, azaz február 8-án fog zajlani, a szokás szerint nagytermi előadásokkal, kiállítótéri bemutatókkal és szakmai workshopokkal. A programról így írnak a szervezők az eseményről kiadott közleményben:
"A magas szakmai színvonal idén is adott, hiszen a programot a Nintendo indítja: Edvi Tímea a mozgásérzékelős kontrollerek sokoldalúságáról, újszerű felhasználásáról tart előadást. A Nemesys Games vezetője, Józsa Szabolcs arról beszél majd, hogyan építette fel saját játékfejlesztő stúdióját, hasznos tanácsokat adva a kezdő játékfejlesztőknek és a játékipar leendő John Carmackjainak. A Nemesys játékdizájnere, Zach Zebrowski előadásán megismerhetjük a független játékfejlesztés és a mobilplatformokra történő portolás buktatóit és praktikáit is, Fekete Zsombor „Játékosítás a gyakorlatban” címmel tart előadást, Trencsényi Józseftől, az Artex vezető programozójától pedig az indie játékfejlesztésről, annak finanszírozásáról, terjesztéséről és marketingjéről hallhatunk. Rátai Dániel, a játékipart és a 3D tervezést, az oktatást és a művészetet egyaránt forradalmasító Virtual Reality Kit alkotója a Leonar3Do-t mutatja be az Aréna mozitermében, amely a 3D szemüveggel megtekinthető prezentáció után ki is próbálható a helyszínen.
Természetesen idén sem maradhat el a kerekasztal, ahol az érdeklődők a játékfejlesztőktől kérdezhetnek – a kötetlen beszélgetésen a nap során előadással készülő fejlesztők, szakemberek egyaránt részt vesznek: Rátai Dániel (3DForAll), Ido Yehieli (független), Fekete Zsombor (független), Trencsényi József (Artrex), Gazsó Péter (Invictus), Kígyóssy Zsolt (Zen Studios), Józsa Szabolcs és Zach Zebrowski (Nemesys Games) várják majd a közönség kérdéseit a játékfejlesztés területét érintő témákban.
Az előadások, beszélgetések mellett persze maga a játékvilág is képviselteti magát, játszani, vásárolni is lehet a legnagyobb konzolok legújabb címeivel az előadások közötti szünetben: Nintendo Wii és Xbox 360 konzolok nyújtanak gyors kikapcsolódást, illetve lehetőséget arra, hogy a legújabb címeket próbálhassuk ki."
A 9-16:30 között megrendezett konferenciára a belépő 12900 Ft, diákoknak azonban kedvezményesen 4900 forintért van lehetőségük jegyvásárlására. A belépő egyúttal a párhuzamosan zajló Mobile Developers Dayre is érvényes, ahol mobilfejlesztési témák kerülnek terítékre. A rendezvényről további információt a hivatalos weboldalon lehet találni. ■

hozzászólások (2)

gregmerch
gregmerch 2012.01.30. 18:49
Áhá, akkor tehát erről van szó...
mmrobi
mmrobi 2012.01.31. 20:02
Szerintem ez baromi drága rendezvény. Érdekelnek az előadások, de ennyi pénzt nem fogok kiadni érte, még ha megtehetném akkor sem. Ennyire nem lesz érdekes ahogy olvasom... (Vagy ezzel szűrik a nemkívánatos "tömeget" ?) He-he! Mindenesetre aki elmegy és lepengeti a kemény lóvét annak jó szórakozást kívánok! :D
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.