Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

ARMA 3 - leghamarabb év végén

A korábban nyárra datált FPS jelen állás szerint csak év végén jelenhet meg.

2012.02.06. 17:25 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Rengeteg rajongóval bír a cseh Bohemia Interactive FPS sorozata, az ARMA. Jelenleg a harmadik epizód készül, melyet eredetileg ez év nyarára vártak a szakértők, ám a játék hivatalos oldala szerint a premier valamikor az utolsó negyedévben esedékes. A készítők továbbá kilátásba helyezték, hogy ha kell, tovább csúsztatják a megjelenést.
"Nem rendelkezünk pontos megjelenési dátummal, de jelenleg valamikor az utolsó negyedévre datáljuk a játékot. Ugyanakkor készek vagyunk még több időt adni a fejlesztőknek, hogy a lehető legjobb élményt kínálja a program. Amint pontosabb premierdátummal tudunk szolgálni, jelezni fogjuk."

Arma 3
A legutóbbi Arma 3 cikkek, hírek

hozzászólások (12)

Lacko
Lacko 2012.02.07. 07:55
Hát ugye az első rész se az első. Mivel az első rész az az Operation Flashpoint volt 2 kiegészítővel, amiből főleg az utolsó szólt nagyot (Resistance).
Aztán összeveszés codemasters-szel és új név: ArmA1, de ez már a második rész volt. És ami most van az ArmA2, az igazából a 3. rész... :)

Nem nehéz, ha kitapasztalod. Meg manapság azért vannak már ilyen játékok máshol is (pl Ghost Recon vagy Battlefield). Az volt a születésekor a lényegi különbség az akkori, hagyományos FPS-ekkel szemben, hogy nincs rohangálás, ugrálás, rocketjump. Vagyis megpróbálhatod mind a 3-at (mert lehetőség van rá), de kb 2 sec múlva meghalsz. Meg abban az időben nem volt olyan FPS, amiben nem csak gyalogos lehettél, hanem beszállhattál járművekbe és onnantól repcsi-, heli-, tank-, autó szimulátor is volt egyben. Ma már azért van más ilyen játék is.
Plusz a terep is gigantikus. Mondjuk ebben speciel még ver mindenkit. Úgy hallottam, hogy a Far Cry-ban volt valami próba arra, hogy ekkora végtelen bejárható pálya legyen, de azért ott is voltak korlátok, meg töltögetés, amikor átmentél az egyik zónából a másikba. Itt meg nincsenek zónák, gyalogolhatsz, autózhatsz kilométereken keresztül.

Emiatt viszont cserébe vannak hibái: mivel a pálya végtelen, ezért a játékos bárhonnan jöhet, tehát elfelejtheted a többi FPS scriptelt fedezékbe húzódó AI-ját. Itt sokkal bonyolultabb dolog kiszámolni, hogy hova bújjon fedezékbe, ráadásul mindezt többszáz AI-ra... Ha ezt szaggatás nélkül akarják megvalósítani, akkor bizony ostobenkó lesz az AI.

Tehát ha egy gyors adrenalinpumpára vágysz, akkor nem ez a te játékod. Ha van egy-két órád egy komolyabb, hihetőbb, realisztikusabb harci élményre: fél óráig csak unalmasan meneteltek a mezőn, aztán egyszercsak becsap a szar és egy perc alatt kinyírnak (erre mindig a nagyapám példája jut eszembe, aki 4 évig járta a világháború frontjait, soha nem harcolt, csak meneteltek ide, meneteltek oda, egyszercsak harc és azonnal megsebesült - szóval ez nekem nagyon realisztikus). Jó, most ez eltúloztam. Azért a küldi készítők igyekeztek olyan küldiket összedobni, hogy kevés legyen az unalmas menet és sok az akció. De ne számíts CoD vagy BF szintű folyamatos golyózáporra.
Lacko
Lacko 2012.02.07. 07:59
Az Arrowheadhez pedig pont vannak training/tutorial küldetések, amikben mindent kipróbálhatsz és elmagyarázzák neked. Ráadásul külön van minden ilyen: ha te csak gyalogos akarsz lenni, akkor nem kell elvégezned a tank és pilóta kiképzést... és fordítva.
Amúgy ha elfogadsz egy tanácsot, akkor Arrowheadben az Mk17-es fegyverek a jók. ;) Mármint Blue oldalon. Reden nekem a AK107 jött be. De én karabély-mániás vagyok, néha csak azért választok mást (pl géppuskát), hogy azt is kipróbálhassam.
GeryG
GeryG 2012.02.07. 08:54
Köszönöm a kimerítő válasz(oka)t. :)
Valószínűleg tényleg lerántok egy demót, és kipróbálom. Aztán ha tetszett, akkor beruházok rá, gondolom, ma már nem a tizenezres árkategória. :)
Lacko
Lacko 2012.02.07. 08:57
Amúgy van egy ingyenes [legális] full verziója is (lebutított grafikával és hangokkal), de ez lehet, hogy csak multiban játszik. Fantáziadús ArmA2 Free névre hallgat.
sulyid
sulyid 2012.02.07. 13:03
No mindegy, nincsen sok köze a realizmushoz, de legalább turbo fokozatban írthatom majd a perzsákat, mert hogy én velük 1 másodpercig se leszek, az már holt biztos!
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.