Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Unreal Engine 4 és egyéb érdekességek

Az Epic talán bemutatja idén az egyik legnépszerűbb grafikus motor utódját.

2012.02.13. 19:21 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Mark Rein, az Epic Games fejese elhintette nekünk, hogy gőzerővel fejlesztik az egyik legnépszerűbb multiplatform grafikus motor, az Unreal Engine 3 "folytatását", melyből amolyan erőfitogtatás gyanánt láthattuk a híres-neves Samaritan demót, mely valós időben futott egy kisebb fajta atomreaktoron.
Tim Sweeny a Samaritan demóról azt árulta el, hogy 2,5 teraFLOPS számítási teljesítményre volt szükség a zökkenőmentes futtatásához, melyhez hozzá kell tenni, hogy a jelenlegi Xbox 360 konzol mindössze 0,25 teraFLOPS teljesítményre képes. Ebből könnyen kiszámolhatjuk, hogy még az a meglengetett hatszor nagyobb teljesítmény is eléggé elmarad attól, amire az új Unreal Engine éhezik majd. Viszont a Samaritan az Unreal Engine 3 egy brutálisan továbbfejlesztett változatával működött, így elképzelhető, hogy az Unreal Engine 4-et egy kisebb kapacitású gép is elszámolgatja majd.
Az Epic mindenképpen készre akarja csiszolni az UE4-et a következő konzolgeneráció megjelenéséig, és úgy sejtik, hogy 2014-re kész is lesz a motor, amiből mi pedig arra következtetünk, hogy talán ők többet tudnak a Microsofton belüli dolgokról, és talán azt is sejtik, hogy az új generációs konzol is ekkortájt fog a boltok polcaira kerülni. Egyébként is elég jó a viszony a Microsoft és az Epic között, oly annyira, hogy nekik köszönhetjük majd azt is, hogy a következő generációs konzolba még több RAM kerülhet és szériafelszereléssé válhat a merevlemez is. ■

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #2

Nézd meg az első küldetés befejezését.

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.

Hivatalos - Jön a The Last of Us: Part II!

Elképesztően zseniális előzetes! Folytatódik Joel és Ellie zseniális kalandja!

9 perc Prey

A rövidke előzetes után egy jóval tartalmasabb is érkezett a The Game Awardsról.

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.