Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Unreal Engine 4 és egyéb érdekességek

Az Epic talán bemutatja idén az egyik legnépszerűbb grafikus motor utódját.

2012.02.13. 19:21 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Mark Rein, az Epic Games fejese elhintette nekünk, hogy gőzerővel fejlesztik az egyik legnépszerűbb multiplatform grafikus motor, az Unreal Engine 3 "folytatását", melyből amolyan erőfitogtatás gyanánt láthattuk a híres-neves Samaritan demót, mely valós időben futott egy kisebb fajta atomreaktoron.
Tim Sweeny a Samaritan demóról azt árulta el, hogy 2,5 teraFLOPS számítási teljesítményre volt szükség a zökkenőmentes futtatásához, melyhez hozzá kell tenni, hogy a jelenlegi Xbox 360 konzol mindössze 0,25 teraFLOPS teljesítményre képes. Ebből könnyen kiszámolhatjuk, hogy még az a meglengetett hatszor nagyobb teljesítmény is eléggé elmarad attól, amire az új Unreal Engine éhezik majd. Viszont a Samaritan az Unreal Engine 3 egy brutálisan továbbfejlesztett változatával működött, így elképzelhető, hogy az Unreal Engine 4-et egy kisebb kapacitású gép is elszámolgatja majd.
Az Epic mindenképpen készre akarja csiszolni az UE4-et a következő konzolgeneráció megjelenéséig, és úgy sejtik, hogy 2014-re kész is lesz a motor, amiből mi pedig arra következtetünk, hogy talán ők többet tudnak a Microsofton belüli dolgokról, és talán azt is sejtik, hogy az új generációs konzol is ekkortájt fog a boltok polcaira kerülni. Egyébként is elég jó a viszony a Microsoft és az Epic között, oly annyira, hogy nekik köszönhetjük majd azt is, hogy a következő generációs konzolba még több RAM kerülhet és szériafelszereléssé válhat a merevlemez is. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.