Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Rutinos író hagyta el a BioWare-t

Drew Karpyshyn a Kotor, a Mass Effect és Jade Empire történetének megírásában is fontos szerepet játszott.

2012.02.17. 16:22 | szerző: Retee | kategória: Játék

A BioWare egyik legrégebbi dolgozója, Drew Karpyshyn bejelentette, hogy hosszú évek után elhagyja a céget. Pedig Karpyshyn nem kevés BW játék történetének megírásában vett részt, a Jade Empire-nél például ő kapta meg a vezető író tisztséget, de a Star Wars: Knights of the Old Republic párbeszédeinek és küldetéseinek jó részét szintén ő jegyzi. Természetesen a későbbi projektekből sem maradt ki, a Mass Effect első részének sztorija igencsak magán viseli keze nyomát, de dolgozott a Mass Effect 2 és a The Old Republic szövegein is. A négy Star Wars, három Mass Effect, illetve egy Baldur's Gate könyvet is jegyző Karpyshyn ugyanakkor elmondta, hogy a válás abszolút barátságosan zajlott le, s a cég elhagyását is csak azért szorgalmazta, mert úgy érezte, hogy új impulzusokra van szüksége. Ez persze nem meglepő, hiszen már a Baldur's Gate II-nél is segítette a BioWare munkáját, azaz tizenkét éve dolgozott a BioWare-nek. ■

hozzászólások (2)

-T0ng-
-T0ng- 2012.02.17. 16:27
Hát azért ez mégis csak egy korszak vége, barátságos válás ide vagy oda. Most már kezdhetem félteni a Mass Effect 4. részét.
Artemius '89
Artemius '89 2012.02.17. 16:44
A kedvenc írom és nagyon sajnálom, hogy otthagyja a Bioware-t, hisz ez a cég mindig a lehengerlő történetű játékokról volt híres, amiben Drew hatalmas szerepet játszott. Nem tudom mi vár ezután a cégre, mennyit fog változni az elkészült munkák minősége. A Mass Effect-ben amúgy is lezárul egy szakasz Shepard történetének befejezésével, rebesgettek mást ebben a világegyetemben, kiváncsi leszek mi sikerül belőle. Minden esetre örülök, hogy regények formájában velünk marad, mert szerintem páratlan író. Én rengeteget olvasok, sok könyv megfordult már a kezemben, de az ő munkáinak van egy különleges... "íze", hogy így fejezzem ki magam, amit még sosem tapasztaltam. Aki eddig nem olvasta, mindenképp kóstoljon bele. :-)
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.