Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mobil

Alkalmazás-fejlesztő versenyt hirdet a Samsung

Három kategóriában is lehet nevezni a versenyre.

2012.02.24. 12:08 | szerző: Retee | kategória: Mobil

A Samsung Magyarország az IDG-vel közösen versenyt hirdetett innovatív, kreatív, és eredeti mobilalkalmazások kitalálására, kifejlesztésére. A szervezők az alkalmazásokat, illetve alkalmazás-ötleteket három kategóriában, február 23. és március 16. között várják.
A fejlesztői verseny célja olyan hasznos és érdekes alkalmazások életre segítése, amelyek a Samsung okostelefonok hazai tulajdonosainak mindennapi életét egyszerűsítik le vagy teszik szórakoztatóbbá. A nagy értékű pénznyeremények mellett a Samsung a nyertes alkalmazásokat előre feltelepíti Magyarországon forgalmazott telefonjaira, és ezeket egy firmware-frissítés révén elérhetővé teszi a szolgáltatóktól korábban megvásárolt készülékekre is. A versenyben 18 év feletti személyek vehetnek részt, regisztrálni magánszemélyként vagy társaság képviseletében, egyénileg vagy csapatként lehet. A fejlesztési környezet szabadon választható, de a szervező az Android operációs rendszert futtató telefonokra fókuszál. Mindhárom kategóriában új, vagy már futó projekttel, illetve alkalmazás-ötlettel lehet pályázni:
Az első kategóriában nevező pályázóknak funkcionalitását tekintve egyszerű alkalmazást kell fejleszteniük, amelyben a felhasználó pár képernyőn keresztül eljut a program összes funkciójáig. Az ideális alkalmazás nem igényel sem külső adatforrást, sem rendszeres karbantartást, stabil adatbázisból dolgozik és 99%-ban offline működésű. A kategória fődíja 200 ezer forint.
A második kategóriában induló összetett alkalmazások egy szélesebb körű igényt vagy problémát dolgoznak fel, és közelítenek meg új, vagy az eddigieknél praktikusabb formában, mint a most fellelhető alkalmazások. Az alkalmazás akár online adatbázist is használhat, de gondoskodni kell a folyamatos és zavartalan működéséről. A kategória fődíja 800 ezer forint.
A harmadik kategóriában szereplő alkalmazások komplex ötleteket valósítanak meg, ráadásul üzleti terv is társul hozzájuk. Az ideális pályamű számtalan módon felhasználható. A tartalom frissessége, az online adatbázis adatai, beszerzése mind benne kell, hogy szerepeljen a pályázatban. A kategória fődíja 2 millió forint.
A kéthetes zsűrizésen a Samsung és az IDG képviselői szakértők bevonásával értékelik az applikációkat. Az első kategóriába tartozókat az első körben bírálják el, míg a másik kettőben indulóknak egy személyes prezentáció során is bizonyítaniuk kell kiválóságukat. További információk és a pontos részletek developercontest.samsung.hu oldalon olvashatóak. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.