Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Retro ajánló - Dungeon Keeper 2

A fekete humorral átszőtt stratégia a Bullfrog utolsó nagy játéka volt.

2012.03.09. 17:40 | szerző: Retee | kategória: Játék

A héten hírt adtunk arról, hogy Peter Molyneux kilépett az általa alapított Lionhead Studios kötelékéből, mert a jövőben függetlenként szeretne játékokat fejleszteni. Molyneux azonban már jóval a Lionhead előtt is elismert designer és kreatív szakember volt, aki a 90-es években a Bullfrog csapatát erősítette, s olyan neveket készített(ek) el, mint a Populous, a Theme Park, a Syndicate, vagy épp a Theme Hospital. No meg persze a Dungeon Keeper! Utóbbi második részt is kapott, ahol maradt a régi felosztás: a jó öreg gonosz vezetőjeként célunk a hölgymentő lovagok és csatlósaik móresre tanítása. A sajátos hangulatú játék sikere - az alaptéma mellett - a műfajok keveredéséből fakadt, hiszen alapvetően stratégiai nézetből irányíthattuk kicsiny, de otthonos dungeonünket, ahol lényeink idővel szintet léptek és új képességekre tettek szert, ha pedig akartuk, akkor egy varázslat segítségével bármelyik felett átvehettük az irányítást, és FPS nézetben játszhattunk tovább. Tipikus Bullfrog játékhoz méltóan viszont már maga az építkezés is lekötötte az embert, hiszen sokan lehetett bíbelődni a szobák és a labirintusunk felosztásával, beépítésével. Nem csoda, hogy 1999-ben nálunk is igen magas pontszámot kapott.
"A Dungeon Keeper 2 egy szép, színvonalas játék, mely nagyon hosszú időre le tudja kötni a játékost. A küldetések jól követik egymást, egyre fokozódó nehézséggel. A sokféle lény és teremtípus megadja a változatosságot is, és soha sem maradunk izgalom híján, mert mindig jön egy hős, aki próbára teszi csapdáinkat és embereinket."
Persze sohasem késő újra elővenni egy nagy öreget, főleg úgy, hogy a GOG.com jóvoltából a mai gépekre optimizált formában is megvásárolhatjuk a DK 2-t. Az 5,99 dolláros árért egy olyan játékot kapunk, amelynek kampánya mellett a multiplayer rész is működik, sőt a mellékelt pályaszerkesztő segítségével további szórakoztató órákat tölthetünk el a DK 2 előtt. ■Dungeon Keeper 2
A legutóbbi Dungeon Keeper 2 cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.