Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Wasteland 2 Wasteland 2

A rajongók pénzéből készülne a Wasteland 2

Brian Fargo is a Kickstarteren gyűjt a projekthez.

2012.03.14. 08:20 | szerző: Dino | kategória: Játék

Tegnap lezárult a Kickstarter oldalon a Double Fine gyűjtése: Tim Schafer 400 ezer dollárt szeretett volna egy új kalandjátékhoz összekalapozni, a rajongóknak köszönhetően azonban 3,3 millió felett állt meg végül a számláló, így az eredeti tervekhez képest egy még jobban kidolgozott, több platformra is elkészülő kalandjátékra számíthatunk ősszel. A siker sokakat elgondolkodtatott, és tegnap egy újabb hasonló projekt indult útjára a crowdfunding oldalon. Ezúttal az Interplay alapítója, Brian Fargo tett közzé felhívást, hogy ha megfelelő mennyiségű támogatás érkezik, inXile csapatával elkészítik az 1988-as Wasteland folytatását. A Wasteland 2 fejlesztéséhez 1 millió dollárra van szükségük, de Fargo felajánlott hozzá 100 ezer dollárt, így 900 ezres limittel hirdették meg a Kickstarter projektet. Az első napi eredmény még jobb is lett, mint Schaferék esetében volt: mintegy 12 óra alatt félmillió dollár fölé ugrott a számláló, így a hátra lévő 34 nap biztosan elég lesz arra, hogy összegyűljön a szükséges pénz és a tervezett 2013 októberi időpontra elkészítsék a játékot. 15 dolláros hozzájárulásért a digitálisan letölthető, DRM-mentes játékot kapja meg, aki támogatja a projektet, nagyobb összegért pedig szokás szerint mindenféle extrára lehet számítani, dobozos változattól és térképtől kezdve a játékban NPC elnevezésen át egy privát partyn való részvételig (az utóbbi, 10 ezer dollárba kerülő lehetőségre nyolc hely van, amelynek fele már elkelt).
A Wasteland 2 a nyolcvanas évek legendás RPG alkotásának folytatása lesz. Az akkori játék jelentett inspirációt a Fallout elkészítéséhez, és az volt az első RPG, amelyben taktikai okokból a csapat több részre szakadhatott, valamint amely morális döntések elé állította a játékot, döntéseinek pedig következményei is voltak. A játék Amerika Dél-Nyugati részén játszódik, egy poszt-apokaliptikus világban. A fejlesztőcsapatot Brian Fargo fogja vezetni, hozzá csatlakozik Alan Pavlish és Mike Stackpole, akik az eredeti Wasteland fő designerei voltak. A zenén a Fallout első két részének hanganyagáért felelős Mark Morgan dolgozik majd, a történetet pedig Jason Anderson írja. A látványvilágot Andree Wallin tervezi (az illusztráción az ő egy korábbi munkája látható).
Fargóék már előre kitalálták, mi lesz, ha több jön össze, mint 1 millió dollár: 1,25 milliót elérve nagyobb lesz a játék világa, több sztorival és több zenével. 1,5 milliónál tovább bővítik a térképet és OS X-re is elkészítik a játékot.
A crowdfunding típusú projektfinanszírozás úgy néz ki, bejön a rétegjátékok fejlesztőinek, kíváncsian várjuk, hány hasonló projekt indul még, hány legendás fejlesztő dönt egy-egy régi projekt folytatásán, illetve hogy vajon meddig fog tudni ez így működni. És persze az is érdekes lehet, hogy a nagy kiadók hogyan reagálnak erre az alternatív, őket kikerülő terjesztési metódusra... ■

Wasteland 2
A legutóbbi Wasteland 2 cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.