Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Grand Theft Auto V Grand Theft Auto V

GTA V - pletyka hegyek

Sok érdekes infó látott napvilágot a játékról, melyek még megerősítésre várnak.

2012.03.26. 08:53 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A játékos társadalom döntő hányada tűkön ülve várja a Rockstar Games kétségkívül legsikeresebb sorozatának legújabb epizódját, a Grand Theft Auto V-t. A bejelentés óta csak nagyon keveset tudhattunk meg a játékról, ám a megjelent trailer rendkívül hangulatosra sikerült. A hétvégén azonban sok érdekes új információ bukkant fel a világhálón, melyeket egy magát Rockstar munkatársnak nevező személy árult el. Tekintve, hogy az alant leírtakat a fejlesztő és kiadó részéről senki nem erősítette meg, érdemes őket egyelőre pletykaként kezelni, mindenesetre érdekes dolgokról van szó.
A történet főszereplője, egy visszavonult gengszter Vice Cityből, a félig spanyol származású Albert da Silva. Los Santos külvárosában élnek fiával, Kevinnel, aki egész nap a Call of Dutyt nyomja az Xboxon, közben rasszista szitkokkal elárasztva a chatet. Albert a korábban megjelent trailerben is felbukkant már, őt láthatjuk a piros Deceptor sportkocsiban (a valóságban az Audi A8-nak felel meg), valamint a bankrablásnál használt furgon sofőrje is ő. A GTAV térképe nagyjából ötször lesz nagyobb a negyedik rész térképénél, míg maga Los Santos kétszer lesz nagyobb Liberty Citynél. Ebből arra lehet következtetni, hogy hatalmas bejárható vidék veszi majd körül a várost. A terület három részre lesz bontva, de arról nem esett szó, hogy ezek kezdettől fogva bejárhatóak lesznek-e, vagy sem. A fegyverek és a járművek mind átalakíthatóak, fejleszthetőek lesznek. Ez az autók esetében a szokásos nitrós megoldást jelenti, míg fegyverek esetében hangtompítót és hasonlókat szerelhetünk majd fel. Ismét lesznek repülők, egészen a világháborús vadászgépektől a magán repülőkig.
Alaposan átalakul a rendőrség is az új részben, sokkal dinamikusabbak lesznek mint korábban. A rendőrök pajzsokkal és könnygáz gránátokkal is felszerelkezhetnek, ha pedig elérjük a négy csillagos körözöttségi szintet, akkor a rádiócsatornák műsorukat megszakítva sürgős felhívásban figyelmeztetik a hallgatókat. Mostantól a gyorshajtásra is oda kell figyelnünk, elfelejthetjük a korábban jól bevált "neki megyek mindenkinek" módszert, ugyanis a nagy sebességű ütközés akár meg is ölhet minket. Drogok is lesznek a játékban, de a nyílt utcán egy füves cigi elszívása is a nyakunkba hozhatja a rendőrséget. A körözöttségi szint egészen hat csillagig mehet fel:

  • 1 csillag: A rendőrök futva próbálnak elkapni és letartóztatni, semmi sziréna, vagy autós üldözés.
  • 2 csillag: A rendőrök továbbra is le akarnak tartóztatni, de ha fegyvert rántunk, ők is tüzet nyitnak. Ha nem használunk fegyvert, jó esetben ők is csak gumilövedékessel támadnak ránk.
  • 3 csillag: Komoly autós üldözés kezdődik, mely során a rendőrök mindent bevetnek, hogy megállítsanak minket.
  • 4 csillag: Úttorlaszok várnak ránk, a rádióban is közvetítik az eseményeket, a rendőrök pedig sokkal ellenségesebbek, mint addig. Ha sikerül is leráznunk őket, a következő 24 órában keresni fognak minket a személyleírásunk alapján.
  • 5 csillag: Előbb lőnek, aztán kérdeznek. Ha sikerül lerázni őket, 48 órán keresztül bujkálnunk kell, mert még mindig keresni fognak. Ilyenkor sok küldetés nem lesz elérhető.
  • 6 csillag: Már a hadsereg is a nyomunkba ered, és szinte lehetetlen lerázni őket. Ha mégis sikerül, 72 órányi lapulás vár ránk, amíg alig csinálhatunk valamit.
   A többjátékos részről is esett néhány szó. Egyszerre legfeljebb 32-en játszhatunk majd egymás ellen PlayStation 3-on és Xbox 360-on, míg a PC-s maximum létszám egyelőre nem ismert, de lehet ennél több. Saját bandát (klánt) alapíthatunk, melyek ezentúl nem XP-t kapnak, hanem elismerést. A bandával a piti bolti lopástól kezdve a katonai eszközök ellopásáig bármit elvállalhatunk. A bandavezér tiszteket nevezhet ki, valamint speciális feladatokat adhat ki a tagoknak. A város határain belül minden banda saját területtel rendelkezhet, melyet meg kell védenie.

  A Grand Theft Auto V a jelenlegi tervek szerint 2013 májusában jelenhet meg. ■

Grand Theft Auto V
A legutóbbi Grand Theft Auto V cikkek, hírek

hozzászólások (5)

kfkl
kfkl 2012.03.26. 13:21
Én szeretem a "nekimegyek mindenkinek módszert".
richy25
richy25 2012.03.26. 14:09
Erősen kétlem, hogy a leírtaknak akár a fele is benne lesz a játékban. Ez egyszerűen túl sok jó ahhoz, hogy tényleg igaz legyen.
peterspy
peterspy 2012.03.26. 21:33
hát én nem tom mit higyek is mit ne de ha ezek igazak akkor (VÉÉÉGRE) kapunk megint egy új san andreast továbbfejlesztve. nagyon remélem hogy a halottak nem csak kamuk
Dilikutya
Dilikutya 2012.03.27. 10:15
A halottak sose kamuk. Hogy a hallottak igazak-e, más kérdés. Az olvasottakról nem is beszélve.
McCl@ne
McCl@ne 2012.03.27. 12:29
<--
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.