Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Retro ajánló - American Conquest

Tíz évvel ezelőtt még a csúcson jártak a stratégiai játékok.

2012.03.28. 18:37 | szerző: Retee | kategória: Játék

A kétezres évek eleje úgy tűnik kiváló terepet biztosított a stratégiai játékok fejlesztőinek, hiszen a stílus a csúcson járt, s olyan kiváló címek jelentek meg, mint a Praetorians, a Stronghold, a Rome: Total War, vagy épp az American Conquest. Utóbbi természetesen a 15-18. századba vezette a játékosokat, akik az új földrész felfedezése után izgalmas csatákat vívhattak az őslakókkal, illetve az európai ellenfelekkel, s mindehhez rengeteg féle és fajta egység, no meg épület társult. Az AC amúgy nagyon hasonlított egy másik klasszikusra, a Praetoriansra - hozzá hasonlóan igyekeztek fokozni a taktikai kihívást a fejlesztők, mikor számításba vették a harcokban a terepviszonyokat is. Az izgalmas, bár néhol idegőrlő missziókat rengetegszer újra lehetett játszani, no és persze többféle frakcióval is megpróbálhattuk meghódítani a területeket, amelyekre 300 évünk volt. A hiányosságokat pedig pótolta a Fight Back című kiegészítő, amely újabb európai államokat tett elérhetővé, rengeteg extra egységet adott a játékhoz és egy új játékmóddal is bővítette a kihívásokat, amiket anno Gerry is értékelt.
"Mindent összevetve tetszett a Fight Back. Teljes értékű programmá emeli az American Conquest-et, mely így már határozottan kellemes színfolt az RTS-ek piacán, bár a Cossacks színvonalát továbbra sem éri el. Szép grafikája, most már kellő mennyiségű választható fele, ill. egysége, egészen jó játékmenete miatt megvételre érdemes minden, a stratégiákat kedvelő játékosnak.
Aki pedig szívesen nosztalgiázna egy kicsit, vagy hiányzik neki az a régi klasszikus RTS stílus, amely manapság kiveszőben van, annak a GOG.com nyújt megoldást, hiszen 5,99 dollárért megvásárolható az American Conquest, s ez tartalmazza a Fight Back expansiont, működik a multiplayer része és természetesen 64 bites Windows 7-en is tökéletesen fut. ■

American Conquest: Fight Back
A legutóbbi American Conquest: Fight Back cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.