Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kultúra

S.Ö.R. fesztivál, könyv és DVD

Ötszázadik Shakespeare Összes Rövidítve előadás.

2012.06.04. 12:45 | szerző: Dino | kategória: Kultúra

Júniu 8-9-én S.Ö.R. fesztivált rendeznek a Centrál Színházban a S.Ö.R. - Shakespeare Összes Rövidítve című előadás magyar változatának 500. hazai előadása és 18 éves "születésnapja" alkalmából. A darab egyúttal könyv+DVD formában is megjelenik a Parlando Kiadó gondozásában.
Kálloy Molnár Péter fordította le az eredetileg The Complete Works of William Shakespeare (Abridged) címen bemutatott alkotást, amelyet Kálid Artúrral és Gáspár Andrással adnak elő - mintegy két órába sűrítve Shakespeare életművét, a címnek megfelelően garantáltan nem komplett módon. Othello például rapként míg a Téli rege opera, a Titus Andronicus pedig főzőműsor változatban kerül színre. Az idei Ünnepi Könyvhéten megjelenő könyvben a darab teljes szövege mellett a színházi előadásban nem látható, kimaradt jelenetek, vicces kommentek és színháztörténeti adalékok, interjúk és fotók is találhatók. A könyvhöz csomagolt DVD-n pedig az előadás hét kamerával rögzített felvétele látható. A kiadványban ráadásnak pedig egy kétoldalas posztert is kap a vásárló. ■

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #8

A hatodik küldetéssel folytattuk a végigjátszást.

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.