Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Microsoft Surface - új jelenség a tablet piacon

Bemutatták a Microsoft új táblagépét.

2012.06.20. 10:36 | szerző: rootshaper | kategória: Kütyü

Az utóbbi években a netbookok helyét szépen átvették a táblagépek, és nyilván minden piaci szereplő szeretne kihasítani magának egy szeletet a nagy tortából. A Microsoft bemutatta ennek érdekében a Surface elnevezéssel illetett új táblagépét, melyen természetesen Windows 8 fog futni és további érdekessége, hogy az ASUS Transformer gépéhez hasonlóan billentyűzetet is kap.
A kütyü kétféle kiszerelésben kerül majd a boltokba, lesz egy alap Surface és egy Surface Pro, mely természetesen erősebb hardver kiépítéssel érkezik. A kijelző 10,6" átlóval büszkélkedhet, és a billentyűzet az érintő felület védőburkolatába van építve. A kisebb Surface egy ARM processzorral és NVIDIA Tegra grafikus meghajtással érkezik, és Windows 8 RT fog rajta futni, mely a hagyományos PC-s változat egy mobil hardverre optimalizált verziója. Ezzel csak annyi lesz a probléma, hogy a gép megragad majd a mobil alkalmazások szintjén és nem fog úgy működni, mint egy tényleges PC. Viszont itt a másik, mely kicsit vastagabb (egész pontosan 4mm-el), de már egy i5-ös processzorral van felszerelve, amiben egy Intel HD Graphics 4000-es videó vezérlő kap helyet. Ez már mindjért több teret enged a felhasználóknak és az USB portoknak köszönhetően akár egeret vagy kontrollert is csatlakoztathatunk hozzá. Ráadásul ezen a gépen már egy teljes értékű Windows 8 fog futni, tehát minden x86-os alkalmazásnak gond nélkül működnie kell majd.
Mindent összevetve a Pro verzió érdemel komolyabb figyelmet, a "mezei" kiadás nem sokban tér el egy iPad-től. A Pro verzió viszont nagyon sok felhasználó igényeit elégítheti ki, akik eddig csak azért nem vettek táblagépet, mert az annyira "nem PC". A Surface Pro egy teljes értékű PC lesz, természetesen korlátozott videó teljesítménnyel, de a játékfejlesztők ennek hatására például integrálhatnak a játékaikba érintő kijelzős irányítást is, mely opcionális lehetőségként jelenhet meg az új játékokban.
Egyelőre megjelenési dátumot vagy árat még nem közöltek, de addig nézegessétek a specifikációkat, lehet gondolkozni, melyiket lesz érdemes megvenni:

  • OS: Windows 8 RT (Pro: Windows 8)
  • Kijelző: 10.6-inch HD kijelző (Pro: 10.6-inch HD Display: 16:9, 1920×1080)
  • Chip: Nvidia Tegra (Pro: Intel Core i5 “Ivy Bridge”)
  • Súly: 676 g (Pro: 903 g)
  • Vastagság: 9.3mm (Pro: 13.5mm)
  • Portok: microSD, USB 2.0, Micro HD Video (Pro: microSDXC, USB 3.0, Mini DisplayPort Video)
  • Akkumulátor: 31.5 watt-óra (Pro: 42 watt-óra)

 • Konfigurációk: 32GB, 64GB (Pro: 32GB, 64GB, 128GB) ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.