Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Diablo III - furcsaságok a digitális verziónál

Meglepő új rendszer lépett életbe az 1.0.3 patch óta.

2012.06.22. 10:57 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Sokan már azért is a hajukat tépték, hogy a Diablo III használatához folyamatos internet kapcsolat szükségeltetik - akár egy MMO-hoz. Ez azonban még talán semminek mondható ahhoz képest, amit a legutóbbi patch bevezetésével a Blizzard kitalált.
A történet annyi, hogy akik a digitális verziót vásárolják meg mostantól, a Blizzard saját boltján keresztül, azok 72 órán keresztül csak a Starter Editionnel játszhatnak. Bizony, a demóval. Erre azt a magyarázatot adták a fejlesztők, hogy igyekeznek kiszűrni a csalókat és védeni próbálják a többiek játékélményét. Akik tehát digitális verzióban gondolkoznak, számoljanak azzal is, hogy három napig nem léphetnek a 13-as szint fölé, nem játszhatnak együtt a haverokkal, csak a Starteresekkel, valamint nincs lehetőségük sem a goldos, sem pedig az eurós aukciós ház használatára.
A Kotaku szerint erre mindössze azért van szükség, hogy levegyék a terhet a szerverekről, de ez inkább úgy néz ki, hogy míg állsz a sorban a bebocsájtásra várva, egy biztonsági őr méreget végig, nem csinálsz-e valami gyanúsat. Mindez már csak azért is furcsa, mert az aukciós ház, ahol a legtöbb csalásra lenne lehetőség, a három nap alatt nem elérhető. Szerintetek miért van erre szükség? ■

Diablo III
A legutóbbi Diablo III cikkek, hírek

hozzászólások (5)

Mithorn
Mithorn 2012.06.22. 12:17
Azért van rá szükség, hogy ha valakit kibannolnak pl. botolásért stb. ne tudjon 10 percen belül újra munkához látni. A 3 nap alatt meg ellenőrizni tudják pl. a vásárláshoz használt bankkártyát (illetve használt ip címet), hogy nem vásároltak-e vele már korábban olyan accountot amit illegális dologra használtak. WOW-ban is megállapították, hogy legtöbbször ha bannolnak egy kínai gold farmert 5-10 percen belül jön a vásárlás azonos ip-ről és megy is vissza.
david139
david139 2012.06.22. 13:47
Szerintem aki eddig nem vette meg a játékot, az ki fog bírni még 3 napot a vásárlás után. Csalók ellen pedig tényleg hatásos. Nincs ezzel semmi baj.
Berci1
Berci1 2012.06.22. 14:51
Adják olcsóbban a digitálist és akkor bárki kibírja.
Drukala
Drukala 2012.06.22. 16:36
Mindenki bűnös, amíg nem bizonyítja az ártatlanságát.

Szerencsére nálam kimaradt a D3, de remélem más cégek nem fogják követni a példát.
gothmog
gothmog 2012.06.22. 17:57
Kis kiegészítés/módosítás:

Csak a digitálisan megvásárolt példányokra vonatkozik.
Maximum 72 óra a várakozási idő (legtöbb esetben ennél kevesebb).

A célja pedig feltehetően a csalók kiszűrése. Digitális vásárlásoknál ellenőrzik a bankkártya adatokat, a "nagyüzemi csalók" pedig rendszerint hamis adatokkal vásárolnak. Főleg, ha már korábban végleges letiltás/kitiltást kaptak.

Tehát most elméletileg az AH-t és RMAH-t használó mezei játékosok érdekében történik ez a kis kellemetlenség. Amely nyilván annak az embernek, aki éppen most szerezte be a játékot digitális vásárlással, és vetné bele magát, komoly mérgelődést okoz.
Ugyanakkor Skeleton Kingig, ha valaki benéz mindenhova, meghallgat minden párbeszédet, nem csak átrohan a terepen, hanem néha kicsit körül is néz (érdemes, mert félelmetesen hangulatos), kb. 4-6 órányi játékot el fog ütni, és lehet, hogy másnapi belépésnél már a teljes értékűvel folytathatja. Úgyhogy nem kell túldramatizálni a dolgot szvsz.
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.