Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Zynga With Friends és Farmville 2

A közösségi játék óriás bemutatta új rendszerét. Meg egyebeket.

2012.06.28. 10:44 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Mindenki, aki csak egy picit is használt Facebookot az utóbbi időkben, találkozhatott a Zynga nevével, hiszen mindenkinek van olyan ismerőse, aki mindenféle traktor üzemanyagokat, vagy szögeket és deszkákat koldul gyanútlan ismerőseiktől. Ha másképp nem, hát így mindenki megismerhette már a Facebook jelenségen belül a Farmville és a Zynga jelenséget. Ennek viszont talán most vége szakad, hiszen a cég egy saját fejlesztésű közös arénát kíván létrehozni játékainak.
Szerencsére nem csak arról van szó, hogy létrehoznak egy Zyngabookot, vagy valami hasonlót, hanem sok olyan funkcióval is felruházzák a Zynga With Friends nevezetű közösségi oldalt, amivel Zuckerberg szörnyetege nem rendelkezik. Ilyen például a multiplayer lehetősége, de nem ám csak úgy, mint eddig, hanem szinkronban. Ez egy nagy előrelépés lesz a közösségi casual játékok szintjén, és reméljük, más fejlesztők is átveszik majd tőlük. A ZWF-en egyébként lehet majd külön profilod, lehet csetelni a haverokkal, és a portál az összes - akár mobilon, akár Facebookon játszott - aktivitásunkat összegyűjti majd egy nagy közösségbe.
A Farmville 2-ről is kiszivárgott némi információ: az első dolog, amit a játékosok észlelni fognak, hogy minden pajta, mező és állat 3D-ben jelenik majd meg. Igen, ez lesz a Zynga első, teljesen 3D-s böngészős játéka, hurrá! Tovább bővül még a közösségi funkciók tárháza és a craftolás is, azaz minden, amit a farmodon megtermelsz, más dolgokhoz jó a farmodon, akár egy igazi farmon. Vagy valami ilyesmi.
Ahogy már biztos ti is észrevehettétek, a Facebook játék-ipar - ha nevezhetjük így - egy hatalmas másolóüzemi futamnak tűnik, ahol az nyer, aki előbb áll elő valami újdonsággal a versenyzők között. A Zynga ebben mindig az élen járt és valljuk be, annyira nem lenne probléma, ha a többiek is átvennék a 3D megjelenítést és a szinkronban játszható multiplayer lehetőségét. ■

hozzászólások (2)

Zoo_Lee
Zoo_Lee 2012.06.30. 02:31
Kockázatos, de ésszerű lépés: ezzel megszüntetik a Facebooktól való függésüket, ráadásul a BigPoint is sikeresen futtatott így fel Ville-klónokat, tehát van esély a sikerre. Kíváncsian várom, mi lesz az eredmény.
rootshaper
rootshaper 2012.06.30. 14:03
szerintem is van erre kereslet, lásd OMGPop, meg amit te említettél. viszont nem vonul ki teljesen a Facebookról a Zynga, csak az ott zajló játékbeli aktivitást is összegzi majd a portálon. aztán a végén lehet már csak ott lehet majd játszani, de egyelőre ez így lesz.
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.