Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Among The Sleep - fejlesztői beszámoló

Miért lesz élvezetesen horrorisztikus?

2012.06.28. 11:06 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Ha gyerekekről van szó, az szinte mindenhol felemás hatásokat kelt. Helyezz egy gyereket ijesztő - közel halálos - szituációkba, és máris adott a lehetőség, hogy vagy imádni fogják, vagy gyűlölni, de szó nélkül senki nem lesz képes elmenni mellette. Ilyen volt például a Dead Island visszafele játszott bemutatója is: valamilyen hatást mindenkire gyakorolt, aki látta. A Krillbite viszont most olyanra készül, melyre eddig nem emlékszem, hogy lett volna példa: a történet főszereplője egy kétéves kisbaba lesz, akinek a képzelőereje lesz a játék fő mozgatórugója.
"A korai gyermekkor és az álmok ilyen szürreális keverékében gyakorlatilag nincs határ abban, hogy mit alkothatunk meg. Ez egy hatalmas kihívás a számunkra. Folyamatosan konzultálunk mind hétköznapi emberekkel, mind pedig pszichológusokkal, akiknek van tapasztalata a gyermekek fejlődésében és életük ezen szakaszában, ami úgy gondoljuk, fontos lehet még a játék fejlődésében is." - közölte Adrian Husby, a Krillbite egyik munkatársa.
Egy kis csapatnak hírnevet szerezni a játékiparban nehezebb feladat, mint gondolnátok. A Krillbite viszont jól beletrafált abba, ami - ahogy a bevezetőben említettem - a legtöbb embert nem hagyja szó nélkül.
"Úgy gondoljuk, hogy játékunk azért kap egyre több figyelmet, mert olyan dolgokat mutat, amit még nem láttak az emberek, viszont megértik azonnal a lehetőségek tárházát, melyet ez a koncepció nyújthat." - tette hozzá Husby, majd folytatta: "Ez az egész rengeteg kíváncsiságra adhat okot, ezért már szerintünk túl vagyunk a sokk részen és az embereket tényleg a játék érdekli. Ellentétben pedig a Dead Island trailerrel, a mi bemutatónk tényleges játékmenetet tartalmaz, így mindenki sejtheti, mire számíthat a játékban, mind grafikailag, mind játékmenetben."
"Rengeteg időt töltünk el azzal, hogy kísérletezzünk mindenféle interakciókkal. Így a játékosnak lehetősége lesz bútorokat tologatni, hogy elérjen magasra helyezett tárgyakat, ajtókat nyitogatni, lépcsőt csinálni fiókokból, apróbb tárgyakat megemelni és eldobni - és persze a lista még bővül tovább. Ilyen módszerekkel kell majd továbbjutni a játékban és elrejtőzni a veszedelem elől. Ahogy láthatjátok, nagyban épít a játék az atmoszférára, de arról szó sincs, hogy a veszély nem valódi, így jó okotok lesz arra, hogy elbújjatok."
"Jelenleg pontos elvárások vannak a funkciókkal kapcsolatban, melyeket egyetlen nagy játékfejlesztő és kiadó cég sem mer kihagyni új produkcióikból. Ahelyett, hogy megnéznék, miről is szól a játékuk, végigmennek egy funkció listán, és ha minden megvan, kész a játék. Sajnos ez a lista tele van kompetitív és merev elemekkel - a harc, értékek és jutalmazás - ami rengeteget elvesz egy horrorjáték erejéből. Ha arra kényszeríted a játékost, hogy úgy gondolkozzon, mint egy robot - van még 29 lőszerem, de kellene még 10, hogy kinyírjam ezt a következő ellenséget, hacsak nem lövöm sokszor fejbe -, előbb-utóbb vagy tökéletesen elsajátítják a játékot, vagy idegesek lesznek tőle. Így, vagy úgy, a horror elszáll. Ha ijesztő játékot akarsz készíteni, inkább arra kell ösztönözni a játékost, hogy ezt ordítsa: MI AZ OTT?! ELBÚJNI!!!" ■

Among the Sleep
A legutóbbi Among the Sleep cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.