Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Megint visszaesett a WoW előfizetők száma

Ehhez van némi köze a Diablo III-nak is.

2012.08.06. 10:07 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Ismét megkongatták a vészharangot a Blizzard MMO szörnyetege, a World of Warcraft halálát predesztinálva, de gyakorlatilag már megszokhattuk, hogy minden egyes kiegészítő előtt visszaesik az előfizetők száma. Továbbra is a világ legnépszerűbb előfizetős játéka a WoW, így nem sok miatt kell aggódni a srácoknak, a visszaesés mindössze annyit jelent, hogy a 10,2 millió felhasználó helyett most "csak" 9,1 millió rója Azeroth földjeit.
Ahogyan a Cataclysm előtt, úgy most, a szeptember 25-én megjelenő Mists of Pandaria előtt is bekövetkezik ugyanaz a nagyon enyhe hanyatlás. De a keménymag, mely gyakorlatilag a WoW teljes gyümölcsét kiteszi és csak nagyon vékony, hártyaszerű héjnak ad helyet, továbbra is ignorálja a játék vitán kívüli elöregedését. A tartalom viszonylag ritkás adagolása ehhez a helyzethez vezet.
Ezzel szemben a The Secret World például a lelkes felhasználóknak havonta tolja a keze alá az új tartalmat, mely azt az érzetet kelti, hogy a havi előfizetés egyből meg is térül. És ez jó irány, valahogy így kéne működnie egy előfizetéses MMO-nak, itt a 2012-es esztendőben. Az biztos viszont, hogy sokan visszamennek majd kiakasztani az új kiegészítő tartalmát is, ehhez nem kell jóstehetség, hogy megmondjuk. A Blizzard valamit nagyon eltalált a WoW-val, és ez a varázs mintha nem akarna megszűnni soha. Ti belegondoltatok már, mi lesz majd a világgal, ha bejelenti a Blizzard, hogy ez volt az utolsó kiegészítő és innentől F2P lesz a játék, vagy ne adj' Isten, megszűnik létezni? ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.