Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Megint visszaesett a WoW előfizetők száma

Ehhez van némi köze a Diablo III-nak is.

2012.08.06. 10:07 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Ismét megkongatták a vészharangot a Blizzard MMO szörnyetege, a World of Warcraft halálát predesztinálva, de gyakorlatilag már megszokhattuk, hogy minden egyes kiegészítő előtt visszaesik az előfizetők száma. Továbbra is a világ legnépszerűbb előfizetős játéka a WoW, így nem sok miatt kell aggódni a srácoknak, a visszaesés mindössze annyit jelent, hogy a 10,2 millió felhasználó helyett most "csak" 9,1 millió rója Azeroth földjeit.
Ahogyan a Cataclysm előtt, úgy most, a szeptember 25-én megjelenő Mists of Pandaria előtt is bekövetkezik ugyanaz a nagyon enyhe hanyatlás. De a keménymag, mely gyakorlatilag a WoW teljes gyümölcsét kiteszi és csak nagyon vékony, hártyaszerű héjnak ad helyet, továbbra is ignorálja a játék vitán kívüli elöregedését. A tartalom viszonylag ritkás adagolása ehhez a helyzethez vezet.
Ezzel szemben a The Secret World például a lelkes felhasználóknak havonta tolja a keze alá az új tartalmat, mely azt az érzetet kelti, hogy a havi előfizetés egyből meg is térül. És ez jó irány, valahogy így kéne működnie egy előfizetéses MMO-nak, itt a 2012-es esztendőben. Az biztos viszont, hogy sokan visszamennek majd kiakasztani az új kiegészítő tartalmát is, ehhez nem kell jóstehetség, hogy megmondjuk. A Blizzard valamit nagyon eltalált a WoW-val, és ez a varázs mintha nem akarna megszűnni soha. Ti belegondoltatok már, mi lesz majd a világgal, ha bejelenti a Blizzard, hogy ez volt az utolsó kiegészítő és innentől F2P lesz a játék, vagy ne adj' Isten, megszűnik létezni? ■

hozzászólások (0)

további hírek

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.

Hivatalos - Jön a The Last of Us: Part II!

Elképesztően zseniális előzetes! Folytatódik Joel és Ellie zseniális kalandja!

9 perc Prey

A rövidke előzetes után egy jóval tartalmasabb is érkezett a The Game Awardsról.

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.

Death Stranding trailer a The Game Awardsról

Hideo Kojima nyerte az Industry Icon díjat, köszönetképpen pedig új előzetest villantott készülő játékából.