Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Szünetmentes tápok otthonra is

2002.06.12. 19:22 | szerző: Dino | kategória: Hardver

Az APC új szünetmentes tápegységeket és túlfeszültség-védőket mutatott be, melyek nemcsak számítógépkhez, hanem ahhoz kapcsolódó perifériákhoz (nyomtató, scanner) és bármilyen otthoni készülékhez (TV, hifi) is használhatóak. A Back-UPS család ES típusú modelljei inkább egy elosztóra hasonlítanak, 5 csatlakozójuk mindegyike véd a túlfeszültség ellen (például villámcsapás esetére), három pedig szünetmentes tápellátást is biztosít. A Back-UPS ES 350 modell 225 Watt, míg a nagyobbik, ES 500-as típus 325 Watt összteljesítményű fogyasztó megvédésére alkalmas. A szünetmentes táp USB csatlakozón keresztül kommunikál a számítógéppel, így megoldható az automatikus file-mentés és rendszerleállítás is.
A SurgeArrest termékcsalád elsősorban villámcsapás ellen nyújt védelmet. Az E15 típus a névleges hálózati feszültségnél legfeljebb 15, míg az E25-ös modell maximum 5 százalékkal magasabb feszültséget enged át. Mindkét típuson öt konnektor-kimenet található, és LED jelzi a túlfeszültségvédelem bekapcsolt állapotát.
A fenti két termékkel tehát nemcsak számítógépünket, hanem egyéb, a túlfeszültségre érzékeny berendezésünket is megvédhetjük az elsősorban villámcsapás esetén bekövetkező túlfeszültségtől. ■

előző
következő
Szünetmentes tápok otthonra is
Szünetmentes tápok otthonra isSzünetmentes tápok otthonra is

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.