Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Matrox Parhelia-512 végső bejelentés

2002.06.18. 21:31 | szerző: Dino | kategória: Hardver

A mai napon már megjelenési dátummal és részletesebb technikai információkkal együtt is bejelentette a Matrox új videokártyáját, a Parhelia-512-t. A kártya elsőként tartalmaz teljes 256 bites DDR memória interfészt, és nyújt részleges DirectX 9 kompatibilitást, és szintén első a három monitor támogatása terén. A Parhelia-512-re szerelt két DVI-I kimeneten a monitorkonfigurációk széles kombinációját használhatjuk, például két független DVI kimenetként (mindegyiken max. 1600*1200 felbontás), két független RGB kimenetnek (egyenként 2048*1536 felbontás 85 Hz-en), vagy három RGB kimenetként 3840*1024-es kibővített desktop módban, de TV kimenetnek is használhatók a csatlakozók. Ehhez különböző átalakítókat mellékelnek a kártyához. Az alkalmazott fejlett szűrőknek köszönhetően a megjelenő kép villódzásmentes és éles lesz, ahogy azt a Matrox kártyáknál már megszokhattuk.
A játékosok számára egyik legnagyobb újítás a Surround Gaming lesz, mely a három monitoros konfigurációt kihasználva növeli meg a játékteret. Ezt a funkciót kihasználja például a Quake III Arena, a Microsoft Flight Simulator 2002, később pedig az Unreal Tournament 2003, a Haegemonia: The Legions of Iron és az Imperium Galactica 3: Genesis is.
A kártyához mellékelik a Windows XP és Windows 2000 meghajtókat, a Waytech Coloreal színkalibráló rendszert, valamint a Matrox GigaColor Photoshop plugint, mely a színcsatornánként 10 bites képek megjelenítését teszi lehetővé. Ezek mellett a technológiát demonstráló demókat is találunk majd a mellékelt lemezen.
A 128 MB memóriát tartalmazó kártya július folyamán, kétféle változatban kerül a boltokba, a dobozos változat 449 dollár lesz, az OEM ára egyelőre nem ismert. A nyár folyamán később várható még 64 és 256 MB-os változat is. ■

előző
következő
Matrox Parhelia-512 végső bejelentés
Matrox Parhelia-512 végső bejelentésMatrox Parhelia-512 végső bejelentésMatrox Parhelia-512 végső bejelentésMatrox Parhelia-512 végső bejelentés

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.