Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2012

XCOM: Enemy Unknown - bemutatkozik a multiplayer

A gamescomon mutatták be először a srácok a többjátékos módot, ráadásul a játékot PC-n próbálhatták ki az érdeklődők.

2012.08.18. 13:24 | szerző: rootshaper | kategória: gamescom 2012

Gőzerővel fejlesztik a Firaxisnál az XCOM tényleges szellemi utódját, az Enemy Unknownt, és már az elejétől fogva tervben volt, hogy lesz a játékban multiplayer opció is. Ennek köszönhetően egy kiforrott többjátékos móddal szembesülhettek a játékosok, mely egyszerűen elsajátítható, de nehéz a mesterévé válni. Ez a kulcs a lebilincselő többjátékos módhoz.
Minden meccs kezdetén a csapatok 10.000 ponttal kezdenek, melyet elkölthetnek bármire, ami a boltban elérhető. Köztük szerepelnek emberi és idegen egységek, felszerelési tárgyak és ehhez hasonló nyalánkságok. Ezzel a fejlesztőknek az a célja, hogy mikor belépsz egy multiplayer csatába, ne tudhasd előre még véletlenül se, hogy mire kell felkészülnöd. Tehát készülj fel bármire, ezt sugallja a játék alcíme is. Természetesen a multi is körökre osztott megoldással működik, ahogyan a single kampány is, azzal a megkötéssel, hogy itt van egy időkorlát a lépéseink megtételéhez. Nem bántak túl bőkezűen az idővel a srácok, alap esetben - mivel ez állítható lesz - mindössze 90 másodpercünk van lépni, melynek következménye egy izgalmas, pörgős játékmenet, 15-20 perc hosszú meccsekkel.
A térképek mindegyikének vannak stratégiailag fontos pontjai. Ezek nem amolyan elfoglalható területek, mint például a Battlefieldben a zászlók, hanem nagy előnyökhöz juttatja azt, aki előbb odaér. Ilyenek például a magaslati pozíciók, ahonnan sokkal könnyebben szedhetjük majd le ellenségeinket.
A megjelenésre pedig már csak október 12-ig kell várnunk, és örülhetnek a konzolos játékosok is, mert mindkét vezető platformra megérkezik a PC mellett. ■

XCOM: Enemy Unknown
A legutóbbi XCOM: Enemy Unknown cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.