Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Eladási adatok és további tervek a Secret Worldről

Ragnar Tornquist agyszüleménye megérkezett a boltokba, de fogyott is rendesen?

2012.08.29. 13:21 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

A Funcom kiadta a második negyedévről szóló pénzügyi jelentését, melyben több érdekes dologra is fény derül. Például arra, hogy a The Secret Worldnek és az eladásoknak nem tettek túl jót sem a sorozatos csúszások, sem pedig a cégnél történt leépítések.
Ahogy a jelentésben olvashatjuk, a játék jelenleg 200.000 körüli felhasználóval bír, mely riasztóan kicsi szám egy előfizetős MMO játéknál. Csak az összehasonlítás kedvéért, az Age of Conan a megjelenése hónapjában 700.000 eladott példánnyal büszkélkedhetett, és gyanítjuk, hogy a Funcom valami ilyesmit várt el a The Secret Worldtől is. Ennek ellenére bizakodóak a cégnél és további tartalmakat ígérnek, melyek talán több játékost is a megvásárlásra ösztönözhetnek.
Az 50%-os leépítés is igaznak bizonyult, melyről nemrégiben szóltak a híresztelések, a cég erősen csökkenteni akarja a kiadásait, ezért ilyen drasztikus megoldásokhoz nyúltak. Elszomorító a hír, mert valljuk be, azért amit a kezdeti és a megjelenéshez közeli hírekből is a Secret Worlddel kapcsolatban láttunk, nagyon biztatónak bizonyultak. Mindenesetre a játékosok nagyon elkötelezettek az MMO mellett, de azért érződik a Guild Wars 2 és a Mists of Pandaria megjelenésének közelsége, ráadásul a kettő közül az egyik még csak nem is előfizetéses és bátran állíthatjuk, hogy sok havidíjas játék megirigyelhetné a tartalmának mennyiségét és minőségét.
Hogy ezek után mi következik? Igyekeznek kisebb, fókuszált online projektekre ráállni, melyből kis költségvetés mellett nagyobb bevételre számítanak. Emellett készül még a LEGO Mini Figures közösségi játék is a műhelyben, melyhez mi nagy reményeket támasztunk. Reméljük azért, hogy az a rengeteg profi programozó, dizájner és művész hamar új munkahelyet talál, mert kár lenne, ha elkallódna a tehetségük. ■

The Secret World
A legutóbbi The Secret World cikkek, hírek

hozzászólások (1)

keesz
keesz 2012.09.01. 20:37
Ahhoz hogy a secret world tábora fellendüljön, igényes játékot kellett volna csinálni nem ezt ami lett. Sok volt a szép ígéret, meg mondatok, amik szépen hangoznak, csak a játékban már nem úgy működtek, ahogy ők azt gondolták.
GW2 meg a wow mellé kiadni ezt mint konkurencia... Nem tudom ezek mit szívtak, de adjanak belőle nekem is!
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.