Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Az MGM szerezte meg a jogokat a Metro 2033 film elkészítésére

Hollywoodi filmadaptáció készül a játékból. Az pedig majd kiderül, hogy ettől boldogok leszünk-e.

2012.09.17. 15:15 | szerző: rootshaper | kategória: Mozi

A Hollywood Reporter tudta meg, hogy a Metro-Goldwyn-Mayer stílusosan a nevéhez illő filmadaptációhoz szóló jogokat szerzett meg, mégpedig a Metro 2033 film elkészítéséhez. Jogosan feltételezhetjük tehát, hogy a film a játék nyomdokaiba fog lépni és nem a filozófiára fog koncentrálni, hanem sokkal inkább az akcióra.
A forgatókönyvet F. Scott Frazier fogja írni, a producer szerepét pedig az a Mark John vállalta el, aki hasonló szerepet töltött be a Narnia és a Jó reggelt Vietnam megalkotásában. Ha valaki esetleg nem tudná, a Metro 2033 eredetileg regény formájában került a boltokba, melyet Dmitry Glukhovsky írt és a moszkvai metró szövevényes vonalain játszódik, ahol egy poszt-apokaliptikus történet bontakozik ki. Minden állomás egy kisebb városnak ad otthont és természetesen az atomháborúból kifolyólag elszaporodó mutánsok is gondot okoznak a lakóknak, ugyanúgy mint a többi lakó is egymásra nézve.
A játéknak is készül természetesen folytatása, mely az eredeti felállás szerint Metro 2034 lett volna, azonban ez módosult Metro: Last Light-ra, így nem a könyv történetét viszik tovább majd benne. A film megjelenéséről még nagyon korai lenne beszélni, de a játék folytatása már közeleg, ugyanis a jövő év első negyedében kellene, hogy megjelenjen PC-re, 360-ra és PS3-ra is. ■

hozzászólások (3)

Drukala
Drukala 2012.09.17. 15:46
Azon kevés ember közé tartozom akinek nem jött be különösebben a játék, végig úgy éreztem hogy filmnek jobb lett volna. Most majd kiderül...
szabolint
szabolint 2012.09.17. 15:48
Nekem nagyon tetszett a játék, most a könyv beszerzésén dolgozok, így ha lesz film akkor azt is biztos megnézem :D
RUSSIANBOY
RUSSIANBOY 2012.09.22. 23:02
Általában ha film készül egy játékrol az nem szokott különösebb siker lenni mert valami hiányzik belőle vagy nem minden ugy történik ahogy a néző - aki nem mellesleg játékos is ha játszott a játékkal - elvárná.
Gondolok itt a Max Payne és a Hitman filmadaptációkra amelyek szerintem korántsem voltak akkora durranások mint játékban.
Legalábbis a Max Payne filmtől sokkal többet vártam semmi lassitos jelenet a játék viszont azzal lett mondhatni népszerű a sok más dolog mellett, a Hitman-rol meg nemtudok mit mondani mivel nem játszottam vele de filmben se tett - rám - nagy hatást.

Egy film sikere nagyon sok mindentől függ.Nem elég csak hogy jo rendező és szinészek legyenek, nem feltétlenül kell nagynevű szinészek akár kezdők is lehetne ha jó a sztori illetve a film kidolgozása-bemutatása-kameraállások és hasonlók.
Ezenkivül olyasmi sztori kell és a végkifejlet is olyasmi kell legyen mint a játékban persze némi eltéréssel hogy ne lehessen rá mondani azt hogy kiszámitható.

Egy film-játék játék-film adaptácionál a néző(játékos) ugyanazt várja el mint a játékban amivel játszott vagy a filmben amit látott mert bár teljesen más a kettő de más-más szemszögből lehet részese az ember.

A filmben ugye csak megnézhetjük hogy zajlanak az események mig a játékban mi magunk irányithatjuk a dolgokat de ezt a filmekbe is át lehet rakni csupán jo sztori és megjelenités kell hozzá hogy a néző(játékos) a filmben is ugy érezze mintha otthon irányitaná a karaktert a játékban.

A Max Payne film pl szerintem sokkal nagyobb siker lett volna hogyha az átvezető videokban illetve maga a játék karaktere lett volna a főszereplője mivel volt egy arc amelyet a játékos megszokott valamint a mély hangja is ezáltal már lett volna benne egy nagy pozitivum.

A Stalker-ről is láthattunk anno egy - talán rajongók által készitett - előzetest és bár abban nem kell hasonlitson a karakter de pl a detektor és a riadóhang ugyanaz volt mint a játékban ez már nagy pozitivum mivel a játékos még jobban hitelesnek érzi az alakitást noha csak egy rohadt detektor-riadó hang de mégis megdobja a sikerét mert a játékbol ez az elem átment a filmbe is.
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.