Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Cliff Bleszinski kilépett az Epictől, de még mesél nekünk az Unreal Engine 4-ről

Tegnap az Epic veteránja is kilépett a játékfejlesztés világából. Mi lesz így velünk?

2012.10.04. 14:44 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Szomorú, de a két doktor után CliffyB is elhagyja 20 év után a játékfejlesztés világát, ám még mindezek előtt a Game Informernek mesélt a jelenleg is fejlesztés alatt álló Unreal Engine 4-ről, melyből már láthattunk egy impozáns bemutató videót.
Első körben mesél nekünk az UE4 képességeiről, melyek valóban más medrekbe is terelhetik a teljes játékipart, ha minden úgy alakul, ahogy tervezik. Az első, az új motort használó játékok közt pedig a PC exkluzív Fortnite lesz, mely azt vetíti előre egy kis spekulációval, hogy előbb láthatjuk meg mozgás közben az új motort, mint az új konzolgenerációt.
Aztán az Epic művészeti vezetője mutatja meg, hogy a Kismet mire képes az új környezetben, ami tényleg a lényegét adja az egész fejlesztésnek. A Kismet a fejlesztőknek ad lehetőséget arra, hogy viselkedéseket alkossanak és próbáljanak ki a projekten anélkül, hogy ehhez scripteket kellene írniuk. A logikai folyamatokat dobozok ábrázolják, melyeket csak össze kell kötni és máris megváltoznak az események.
Az biztos, hogy a látvány még mindig döbbenetesen életszerű és ezt Bleszinski sem győzi hangsúlyozni, pedig ez még csak amolyan techdemo. Kíváncsian várjuk, mit tud majd az új motor egy indie csapat kezében, akiket nem köt a kiadó szava. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.