Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Bemutatkozik a Star Citizen

Egy ízig-vérig PC-re íródó űrhajó szimulátort takar a cím, melyet maga a Wing Commander atyja felügyel.

2012.10.11. 11:56 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Mindig nagy örömömre szolgál olyan játékokról beszámolni, mely kizárólag a PC platformra érkezik, s a Star Citizen egyike ezen ritka példányoknak. Tovább tetézi a helyzetet az is, hogy ezt a remekül festő űrhajó szimulátort maga Chris Roberts álmodta meg. Az a Chris Roberts, akinek játékórák ezreit köszönhetjük a Wing Commander sorozatnak hála.
Kell ennél több? Végre egy űrhajó szimulátor érkezik, melyet a nagyobb kiadók már nem mernek bevállalni, ráadásul egy igazi űrhajó veterán dolgozik a programon, ami nem mellesleg a videóból is kitűnik, hogy gyönyörűen néz ki és olyan hangulat bombát robbant a monitorokon, hogy minden száj tátva marad.
Azt le kell még szögeznünk, hogy a Star Citizen nem a Wing Commander 6 lesz, sem a Privateer folytatása, sem pedig a Freelancer 2. Ez egy teljesen különálló játék, melyen természetesen érződik a mester munkássága, bárhova is nézünk. A játék egy összeomló galaktikus birodalomban zajlik majd, ahol hatalmas online csatákban vehetünk részt. Mivel a galaxis háborúban áll, nem sok biztonságos helyet találhatunk majd. Bárkinek odapörkölhetünk, aki számunkra nem szimpatikus, és úgy gondoljuk, hogy győzelemre vihetjük hajónkat. Az egész csata a játékos képességeire épül, el is felejthetjük a megszokott MMO-s szintrendszert.
Ez pedig még csak a kezdet, hiszen ha Chris mindent bele tud tenni a játékba, amit tervez, akkor akár saját univerzumunkat is elkészíthetjük majd, nem beszélve a testreszabható, teljesen egyedi hajókról, melyeket akár árulhatunk is a többi játékosnak.
Egyelőre a játék magánemberek finanszírozása által készül, de ahogy sejteni lehet, lesz itt közösségi jótékonykodás is, melyet nem a Kickstarteren keresztül visznek majd véghez, hanem egy egészen érdekes ötlet vezérli. Az ötlet pedig nem más, mint az, hogy rendeld elő a saját hajódat, természetesen valódi pénzért. Kíváncsi leszek, mennyi lesz a minimum összeg, melyet fel kell ajánlani egy hajóért cserébe.
Ha többet akartok megtudni, mindenképp keressétek fel a hivatalos honlapot, ahol egy teljes hosszúságú cinematic trailer és még sok érdekes információ vár rátok! ■

Star Citizen
A legutóbbi Star Citizen cikkek, hírek

hozzászólások (3)

draftbeer
draftbeer 2012.10.11. 14:16
Chris Roberts, huh, na ez várós lesz.
:>
Drukala
Drukala 2012.10.11. 18:49
Éljen a PC :D

Tyű, nem semmi, rég nem láttam ízelítőt ami ennyire megfogott, bár az is igaz, hogy a Bridge Commander óta várok egy űrhajó szimulátorra. Mindenképpen követni fogom a játékkal kapcsolatos fejleményeket, nagyon ígéretes.
Playbahnosh
Playbahnosh 2012.10.12. 14:26
Kicsorgott az összes nyálam! Én, mint ősrégi Freelancer és X-széria rajongó, nagy várom. Ülve. Tűkön.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.