Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Űr-Diablo prototípust is készített a Blizzard

Vajon miért nem lett a Starablo néven emlegetett játékból sem semmi, a StarCraft Ghosthoz hasonlóan?

2012.10.23. 15:45 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

A Shacknews-nak adott interjújában David Craddock számolt be a Starablo kódnéven fejlesztett prototípusról, mely a Diablo rendszerén alapuló, ám a távoli űrben játszódó hack'n'slash játék koncepciójához készült. Mindezt Craddock a Stay Awhile and Listen című könyvében említi meg, mely a Blizzard történetéről szól és nemsokára a boltok polcaira kerül - egyelőre csak hazánk határain kívül.
"A Diablo 2 után a csapatot két részre szedték. Az egyik továbbra is a Diablón dolgozott, ők fejlesztették a Lord of Destruction kiegészítőt is, a másik pedig a "szeretjük mi a Diablót, de ki kéne próbálni valami mást is" csapat lett." - árulta el Craddock az interjúban. "Összeszedtek, majd kukába dobtak fél tucat ötletet, mire egyikük azzal állt elő, hogy készítsenek egy Diablo klónt, mely az űrben játszódik majd."
"Ahogyan a Diablo, úgy a Starablo is több fejezetet ölelt volna fel, de egyetlen világ bejárása helyett a testre szabható űrhajónkkal járhattunk volna be megannyi világot. Ez idő alatt Dave Brevik és a Schaeferek otthagyták a Blizzard North-ot, 2003 nyarán, a Starablo csapat pedig előállt pár játszható korai verzióval, ám tényleges címet nem adtak projektjüknek."
Azt is megemlítette az író, hogy a Starablo csapat volt az, aki összerakott egy prototípus Game Boy verziót a Diablóhoz, melyet Diablo Junior munkacímen emlegettek. E közben a csapat egy újabb kiegészítőn dolgozott, mielőtt úgy döntöttek, hogy inkább egy folytatást kéne készíteni. Egy olyat, mely összehozza a játékosokat egy közös, nagyszabású multiplayer keretein belül, klán termekkel és egyéb nyalánkságokkal.
Sajnos semmi egyéb információnk nincs a Starablóval kapcsolatban, azonban abban még reménykedhetünk, hogy a könyv majd arra ösztönzi a Blizzardot, hogy előássanak nekünk pár érdekességet a prototípussal kapcsolatban ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.