Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kultúra

A hónap közepén jelenik meg Ernest Cline Ready Player One című regénye

Egy MMO világban játszódó gamer regény érkezik magyarul.

2012.11.04. 17:18 | szerző: Dino | kategória: Kultúra

November 13-án, az Agave kiadó gondozásában jelenik meg Ernest Cline Ready Player One című művének magyar változata. A gamer regény egy MMO világban játszódik, történetéről így ír a kiadó:
2044-et írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan a gimnazista Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-ba, a világméretű virtuális utópiába, ahol az avatárján keresztül mindenki szabadon tanulhat, dolgozhat, és szórakozhat. Ugyancsak az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade is arról álmodozik, hogy ő találja meg elsőként a virtuális világ elrejtett kincsét. A szimuláció tervezőjeként ismert James Halliday ugyanis ördögi feladványt hagyott maga után, amelynek leggyorsabb megfejtője szédületes vagyonra és hatalomra tehet szert.
A Halliday által kifundált feladatok sikeres teljesítéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség, Wade pedig éppúgy otthon van a Gyalog galoppban, mint a Pac-Manben, a Rush életművében vagy az animékben. Amikor a tizennyolc éves srác hosszú évek kitartó munkája után megoldja az első feladványt, hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és ez életveszélybe sodorja. Egyes játékosok ugyanis még a gyilkosságig is hajlandóak elmenni a mesés nyeremény megszerzéséért.

A szerző, Ernest Cline 1972-ben született, felszolgálóként, videotékásként is ügyfélszolgálatosként is dolgozott, az évek során pedig rengeteg energiát fektetett a kockulásba. A magyar változatban 512 oldalas kötet Cline első regénye, 2980 forintos áron kerül a boltokba. ■

hozzászólások (1)

Peace
Peace 2012.11.05. 11:31
Csak ajánlani tudom mindenkinek! Anno megvettem bátyámnak angolul, és mindketten kiolvastuk. Visszaköszön benne elég rendesen a '80-as évek hangulata a sok visszautalással, játékrajongóknak pedig egyenesen kötelező olvasmány! ;)
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.