Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Az InnoGames legsikeresebb éve

A német kiadó kizárólag böngészős játékokban gondolkodik, ami nem is csoda, hiszen hamarosan elérik a 100 millió regisztrált játékost.

2012.11.07. 14:30 | szerző: GeryG | kategória: Üzleti

Kétségtelen, hogy az utóbbi években a már jól ismert videojáték-platformok mellé egy új is csatlakozott, méghozzá a böngészők. A számítástechnika fejlődésével ma már rendelkezésünkre állnak olyan technológiák, melyek révén gyakorlatilag akármilyen játékot elkészíthetünk egyszerű webböngészőkre. Így az sem meglepő, hogy egyre több kiadó és fejlesztő fordul ebbe az irányba, hisz a viszonylag kisebb befektetéssel készülő játékok egyre nagyobb tömegekhez jutnak el.
A német székhelyű InnoGames története 2003-ban indult, akkor még egyszerű fejlesztőstúdióként, mára azonban a piac egyik meghatározó kiadójává nőtte ki magát. Ezt jól mutatja, hogy a cég hamarosan megünnepelheti egy újabb mérföldkő átlépését, hiszen elérik a 100 millió regisztrált felhasználót. Ez a tetemes szám hat játék között oszlik meg: Tribal Wars (ez volt az InnoGames első játéka), Kartuga, Grepolis, Lagoonia, The West, valamint a legújabb, a Forge of Empires. Utóbbi fél évvel a megjelenés után már ötmillió játékost számlál. A sikerek fényében a jövő évi tervek is ambiciózusak.
"Három további sikervárományos játék megjelenését tervezzük 2013-ban, valamint szeretnénk elkészíteni a Forge of Empires mobil változatát is. A Grepolis és a Tribal Wars számára is nagyobb piacot kívánunk teremteni." - magyarázta Hendrik Klindworth, az InnoGames alapítója és elnöke, aki kitért a jelenleg 200 főt foglalkoztató cég bővítésére is - "Szeretnénk a munkatársaink körét 280 fősre emelni jövőre, kiváltképp a multiplatform fejlesztések terén."

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.