Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Outlast - a Mirror's Edge inspirálta

Az Outlastben a menekülésen lesz a hangsúly, a fejlesztők ígérete szerint rengeteg interakció lesz köztünk és környezetünk között.

2012.11.12. 10:41 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Néhány hete jelentette be a Red Barrels Games, hogy készül első játékuk, az Outlast, mely a manapság eléggé elhanyagolt túlélő horror kategóriában indul. A játékban egy újságírót alakítunk, aki egy régen elhagyatott szanatóriumban próbál bizonyítékokat találni a helyről híresztelt szörnyű kísérletekre. Nyomozása túlságosan is jól sikerül, mivel mindenféle szörnyszülöttek erednek a nyomába, neki pedig menekülnie kell az életéért. A készítők - akik nem mellesleg több sikerjátékon is dolgoztak korábban - a játékmenetet illetően nem is akármilyen példát vesznek alapul, hiszen munkájukat a DICE játéka, a Mirror's Edge inspirálja.
"A Mirror's Edge igazán jó inspiráció. Nagyon szeretjük azt az érzést, hogy igazi főszereplői vagyunk az eseményeknek, és nem csupán egy levegőben lógó kamera fegyverrel a képernyő alján. Szeretnénk, ha a játékosok még jobban bele tudnák élni magukat a játékba. Ezért a rengeteg interakció révén sokkal közelebb kerülnek az akcióhoz is. Ez az egyik legfontosabb dolog számunkra: menet közben megérinteni a falat, valós kapcsolatba kerülni minél több dologgal. Ezt mindenképpen szeretnénk megvalósítani a játékban." - magyarázta David Chateauneuf, a stúdió társalapítója. A nyilatkozat már csak azért is érdekes, mert korábban pont arról beszéltek a fejlesztők, hogy a játékmenetre az akció helyett sokkal inkább a menekülés és főleg a lopakodás lesz jellemző. Ezt láthattuk a trailerben is, ahol az említett interakció is megfigyelhető.
"A játékmenet alapja a lopakodás lesz, ami akkor sem fog átcsapni tűzijátékba, ha meglátunk egy szörnyet, ilyenkor inkább menekülnünk kell." - erről már Phillipe Morin (a másik társalapító) beszélt egy korábbi interjúban, ahol kifejtette, hogy bár a játék alapvetően lineáris lesz, rengeteget kell majd gondolkoznunk a különböző feladványokon - "Folyton azon kell majd gondolkoznunk, hogy mit kell tennünk és azt milyen sorrendben. És míg mi ezeken ügyködünk, a szörnyek is végig aktívan jelen lesznek, ők jelentik majd a leggyakoribb gátat köztünk és a feladatunk között."
A fejlesztők nem kívánják teljesen véletlenszerűvé tenni a játékot, de azt sem szeretnék, ha idővel mindenki tudná, mikor, hol kell szörnyekre számítania. Így egy esetleges halál és újjáéledés után nem fog mindig ugyanaz történni. A játékban nem lesznek fegyverek, mivel a készítők úgy vélik, ezzel jelentősen lecsökkenne a rettegés-faktor, ők pedig szeretnének mindenkit halálra ijeszteni. Így marad a menekülés.
Az Outlast egyelőre csak PC-re van bejelentve, megjelenésére pedig még meglehetősen sokat kell várnunk, azt jelenleg 2013 harmadik negyedévére datálják a fejlesztők. ■

Outlast
A legutóbbi Outlast cikkek, hírek

hozzászólások (2)

Artemius '89
Artemius '89 2012.11.12. 21:19
Na ez asszem offos :D Ha még egy csavarkulcsom se lehet, hogy szétcsapjak egy ilyen monsztát, ezt inkább kihagyom :D
sipec
sipec 2012.11.13. 02:18
oh, KHELL!
nagyon sajnalom, h nem lesz mirrors edge 2:,-(
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.