Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

1,5 milliárd webalapú támadást mért a Kaspersky Lab 2012-ben

3 milliárd fertőzött file-t észleltek és blokkoltak a cég termékei.

2012.12.19. 20:30 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

A Symantechez hasonlóan a Kaspersky Lab is éves jelentésében hozza nyilvánosságra az év során összegyűlt adatai alapján az aktuális támadásokkal kapcsolatos trendeket. A cég jelenleg naponta 200 ezer új rosszindulatú programot azonosít, ami jelentős növekedést jelent az első félévi napi 125 ezres átlaghoz képest. A Kaspersky Lab szoftverei 2012 során több mint 3 milliárd rosszindulatú támadást fedeztek fel és blokkoltak, összesen 2,7 millió egyedi mutációt azonosítva. Naponta átlagosan több mint 4 millió böngészőalapú támadást blokkoltak a programok, ami éves szinten 1,5 milliárd ilyen támadást jelent. A legyakrabban a Java sérülékenységeit célozzák (50%), ezt követi az Adobe Reader 28%-kal. A Flash a negyedik helyen áll, mindössze 2 százalékkal, köszönhetően a gyors és automatikus frissítéseknek. Az év elején megjelent az első jelentősebb Mac számítógépek elleni rosszindulatú program, a Flashfake egy új variánsa, amely 700 ezer rendszert fertőzött meg, botnetet létrehozva. Az előző évhez képest 30 százalékkal több mintát hoztak létre a Kaspersky Lab szakértői Maces trójaiak felismerésére. Másik fontos trendként az Android operációs rendszert támadó kártékony programok számának rohamos növekedését azonosították. A mobil platformok ellen felfedezett támadások jelentős része az androidos telefonok ellen irányult az év során.
A rosszindulatú programok leggyakoribb forrásai sorrendben az Egyesült Államok, Oroszország, Hollandia, Németország és az Egyesült Királyság voltak, míg a legkevésbé fertőzött államok Dánia, Japán, Finnország, Svédország és a Cseh Köztársaság. A webes támadások leggyakrabban Oroszországban, Tádzsikisztánban, Azerbajdzsánban, Örményországban és Kazahsztánban fordultak elő, a legtöbb fertőzött file-t pedig Bangladesben, Szudánban, Malawiban, Tanzániában és Ruandában azonosították. A teljes jelentés itt olvasható. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.

Nyereményjáték gamescomos lootért!

Pólók, pendrive, párna és sok más jóság vár Rátok.