Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Újabb banhullám a Guild Wars 2-ben

A Wintersday eseményhez kapcsolódó alapanyagokkal való trükközés miatt számos játékost végleg kitiltottak Tyria világából.

2013.01.04. 13:27 | szerző: Fade | kategória: Játék

Az ArenaNet az utóbbi időben meglehetősen keményen lép fel a csalók ellen, legyen az bármiféle megsértése a szabályoknak. A nem olyan távoli múltban sok játékos hozzáférése úszott el, mert különféle botokat használtak, így téve szert sportszerűtlen előnyökre. A mostani alkalommal arról van szó, hogy a Wintersday esemény miatt számos speciális, szezonális alapanyag került a játékba, amelyekkel új recepteket fedezhettek fel a játékosok. Ez önmagában nem tilos, sőt ajánlott dolog, ám néhány szemfüles felfigyelt arra, hogy egy ilyen recept egy darab ektoplazma (ritka, értékes alapanyag) igénnyel egy olyan tárgyat hoz létre, amit lebontva máris kettőhöz jutunk. A játék gazdasága azonnal reagált, és nagyon mélyre zuhant az említett anyag ára. Természetesen rengeteg a felháborodás a fórumokon azzal védekezvén, hogy ártatlanokat tiltottak ki, hiszen nem tudhatták, hogy ezt a lehetőséget nem direkt tartalmazza a Guild Wars 2.
"Ha előfordul, hogy egy értékes tárgyból hirtelen kettőt, aztán négyet, majd tizenhatot hozol létre - tudnod kell, hogy itt valami nem oké. Nem beszélve arról, ha ezt százszámra ismételed. Ezt hívják exploitnak, és ez a felhasználói egyezmény ellen van. Mindannyian a játék gazdaságának tagjai vagyunk, és, akik kihasználják ezeket a kiskapukat, azok mindenkinek ártanak. A hibát javítottuk, és a szabályokat legdurvábban kihágókat kitiltottuk. Ennek kellett történnie, hogy minden a rendes kerékvágásban folytatódhasson." - nyilatkozta Gaile Gray, az ArenaNet részéről. ■

Guild Wars 2
A legutóbbi Guild Wars 2 cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.