Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

GameStick - az igazi Plug&Play eszköz

Egy nap alatt összegyűlt a kitűzött cél a Kickstarteren, így elkészül az Android rendszert használó, USB kulcs méretű játékkonzol.

2013.01.04. 14:08 | szerző: GeryG | kategória: Hardver

Egyetlen nap elegendő volt, hogy az érdeklődő rajongók összedobják a célul kitűzött 100 000 dollárt a GameStick nevű új játékkonzol elkészítéséért. A fejlesztő PlayJam a gyűjtést természetesen a Kickstarter oldalán szervezte meg, amely folyik jelenleg is, eddig közel másfél ezer adományozó szállt be a közösbe. A konzol legfontosabb tulajdonsága, hogy mindössze egy USB pendrive méretével rendelkezik, amelyet elegendő egy televízió HDMI csatlakozójába bedugnunk és már játszhatunk is, akár Full-HD felbontásban is. Amikor nem használjuk a konzolt, azt elrejthetjük a kontroller aljába. A GameStick Android rendszert használ, így rengeteg játékra számíthatunk, valamint a független fejlesztőstúdiók is sokkal könnyebb helyzetben vannak, mint bármelyik másik játékkonzol esetében. A számítási feladatokat egy Amlogic 8726-MX processzor végzi, amely mellé 1 GB DDR3-as memória, valamint 8 GB tárhely csatlakozik. A nagyobb mennyiségű adatokat a rendszer a felhőben tárolja. Az apró konzol WiFi-n és Bluetooth-n kommunikál, utóbbin keresztül egyszerre akár négy kontroller, de akár billentyűzet és egér is csatlakoztatható lesz.
A két legfontosabb kérdés, miszerint mikortól, és mennyiért lehet majd megvásárolni az eszközt, egyelőre csak hozzávetőleges információk érkeztek: a tervek szerint valamikor áprilistól kezdik meg a kiszállítást a vásárlókhoz, 75 dollár körüli áron. ■

hozzászólások (1)

Yourmom
Yourmom 2013.01.05. 03:39
Szerintem akit erdekel a tema, az mar regen benevezett az "Ouya"-ra, nem ere a copy-cat re...:D
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.