Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Steam Box - a Valve PC-konzol hibridje

Gabe Newell leplezte le a Valve saját konzolját, amely Linux alapokon nyugszik és akár teljes egészében képes lehet kiváltani egy asztali számítógépet. Hiszen voltaképpen egy PC-konzol hibridről van szó.

2013.01.09. 15:39 | szerző: GeryG | kategória: Kütyü

A jelek szerint a 2013-as az új konzolok éve lesz. Egyes források szerint a Microsoft az idei E3-on készül bemutatni a következő generációs Xboxot, az Ouya mellett újabb Android alapú minikonzolt jelentettek be a napokban GameStick néven, most pedig a Valve állt a közönség elé. Gabe Newell jelentette be, hogy készül a Steam Box, a Valve saját konzolja, ám az biztosan nem kerül boltokba idén. A fejlesztés már folyik egy ideje, eddig Bigfoot néven emlegették, míg a hozzá tartozó hordozható eszközt Littlefootként.
A projekt lényege, hogy olyan platformot készítsenek, amely magán hordozza a klasszikus konzolokra jellemző stabil konfigurációs hátteret, ugyanakkor megtartja az asztali számítógépek rugalmasságát és sokoldalúságát. Ennek fényében a rendszer Linux alapokon nyugszik, ugyanakkor a felhasználó akár Windowst is telepíthet rá, hiszen egy teljesen nyitott rendszerrel lesz dolgunk. A kontrollerről is esett néhány szó, ám konkrétumokat egyelőre nem árultak el, mindössze annyit lehet tudni, hogy a jelenlegi megoldásoknál sokkal pontosabb, de nem mozgásérzékelős kontrollerre számíthatunk.
"A kontrollerünk biometrikus adatokat használ majd, rengeteg ötletünk van ezzel kapcsolatban." - nyilatkozta Newell, majd hozzátette - "A biometrikus adatok révén sokkal mélyebb kapcsolat alakítható ki a játékos és a játék között, oly módon, hogy az a játékosnak fel sem fog tűnni. Ez sokkal nagyobb látóteret ad nekünk. Lesz tekintetkövetés is, ez lesz az egyik legfontosabb funkció."
A konzolban természetesen lesz internetes böngésző is minden olyan funkcióval, amely a PC-k esetében megszokott, így akár teljes mértékben ki is válthatja majd azokat. A Valve ugyanolyan komoly figyelmet fordít a Littlefoot kódnevű mobil eszközre is, mint a "nagy testvérre", amellyel az érintőképernyős okostelefonok és táblagépek piacára kívánnak betörni. A jövőt illetően a Valve-nél nem egyetlen, saját konzolban gondolkoznak, hanem külső kivitelezők különböző változataiban, mint a videokártyák piacán.
Egyes források szerint maga az eszköz az idei GDC-n lesz először látható. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.