Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Daylight

Daylight Unreal Engine 4-gyel hajtva

Az első UE4-es játékot maga az Epic fejleszti, ám ma bejelentették az első külsős játékot is, amely ezt a motort fogja használni.

2013.02.08. 22:19 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Tavaly nyáron leplezték le az utóbbi évtized legnépszerűbb grafikus motorjának utódját, az Unreal Engine 4-et. Bár az UE3 mind a mai napig az egyik legkeresettebb motor és az általa életre keltett látványvilágra sem lehet panasz, az Epicnél idénre elérkezettnek látták az időt a váltáshoz. Az új generáció első képviselője a saját fejlesztésű Fortnite lesz, amely a tervek szerint még idén elkészül.
Ma pedig bejelentették az első külsős alkotást is, amely ezt a motort használja majd, ez pedig a Blacklight: Retributiont jegyző Zombie Studios boszorkánykonyhájában készülő Daylight lesz. Stílusát tekintve egy túlélő horrorhoz lesz szerencsénk, amelynek főszereplője egy fiatal nő, aki egy kísérteties, elhagyatott szanatórium falai közt tér magához. A történetért az a Jessica Chobot felelős, aki korábban a Mass Effect 3-ban Diana Allersnek kölcsönözte hangját. A készítők elmondása szerint, bár a játék történetközpontú lesz, az események mégis nagyban függnek majd a játékostól is. Feladatunk mindössze abból áll majd, hogy kijussunk az épületből, ami nagyjából 25-30 percet vesz majd igénybe, ám ettől nem kell megijedni. Ugyanis a játék minden alkalommal véletlenszerűen új pályát és történetet generál, vagyis sosem találkozunk kétszer ugyanazzal a megoldással. Az Amnesia: The Dark Descenthez hasonlóan ezúttal sem rendelkezünk majd semmilyen fegyverrel, mindössze egy mobiltelefon lesz nálunk, de ezt sok célra felhasználhatjuk. Lesz rajta egy zseblámpa, valamint UV-lámpa is, amely megvilágítja a lábnyomainkat, így, ha elvesznénk, könnyebb lesz megtalálunk a helyes utat. A kamera segítségével nyomok után kutathatunk, a vészjelző pedig jelzi, ha valami csúfság a közelünkben ólálkodik. A telefonon keresztül néha ijesztő üzeneteket is fogunk kapni. Szintén a fent említett játékhoz hasonlóan jelentős szerepet játszik majd a fény, mivel ennek segítségével (zseblámpánk mellett találunk foszfor rudakat, és hasonlókat) tudjuk elűzni a ránk törő rémségeket.
"Nem adtunk nevet a játékosnak, ahogyan háttértörténete sem lesz. Egyszerűen csak felébred a szanatóriumban, ahonnan már nekünk kell megtalálnunk a kivezető utat, de azért lesznek meghatározó sztori elemek. Minden egyes játék más és más lesz. Tulajdonképpen csapdába esett patkányok leszünk, de ez esetben a csapda egy hátborzongató elmegyógyintézet lesz. Meg kell találnunk a kivezető utat, ám ez minden alkalommal más lesz. A jelzőfények elijesztik a szellemeket, ugyanakkor a teljesen dinamikus fény-árnyék hatásnak köszönhetően már a használata is rémisztő lesz." - magyarázta Jared Gerritzen, kreatív vezető.
Gerritzen azt is elárulta, hogy a későbbiekben epizodikus formában kívánnak újabb és újabb fejezeteket kiadni, ám minden esetben újabb elemekkel bővítik a kínálatot, nem kell ismétlődésektől tartanunk. A Daylight egyelőre csak Steamre lett bejelentve, és még idén megjelenik. ■

Daylight
A legutóbbi Daylight cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.