Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Sony PlayStation 4 bejelentés - liveblog

Lezajlott a Sony New York-i bemutatója, amelyen a várakozásnak megfelelően bejelentették az új konzolt. Olvassátok el az élő közvetítés során folyamatosan írt összefoglalónkat!

2013.02.20. 23:58 | szerző: Dino | kategória: Konzol - Sony

Pár perc és megkezdődik a Sony nagy New York-i rendezvénye, amelyen várhatóan megtörténik a várva-várt PlayStation 4 bejelentés. Irány magazinunk főoldala, ahol az élő videostreamet nézhetitek, ebben a hírben pedig folyamatosan frissítjük az információkat (a gyorsaság érdekében néha csak kulcsszavakban).
0:00 Egy színes reklámfilmmel indul a rendezvény. Benne felvillan Kratos, Sackboy és sok más PS-hős.
0:03 Andrew House, a Sony Computer Entertainment elnöke lép a színpadra és megnyitja az estét.
0:05 A középpontban a játékos van. Könnyű hozzáférés, mobilitás, kapcsolódás az eszközök között - néhány az elhangzott kulcsszavak közül.
0:06 Az év folyamán később fognak PS Vita újdonságokat bejelenteni, és a mobil eszközökre vonatkozó tervekről is máskor lesz szó.
0:09 PlayStation 4 - kimondta!
0:10 Jobb, szebb stb. A játékok határainak feszegetése. Nem nagyon fokozták az izgalmakat a bejelentéssel, most pedig megkezdik a rendszer bemutatását. A PS4 fő tervezője, Marc Cerny lép a színpadra.
0:13 A konzolok kezdetben egy célt szolgáltak: a cartridge-on vagy DVD-n lévő játékok futtatására. A PS3 ezt kibővítette, számos szolgáltatáshoz lehet hozzáférni vele.
0:16 A PS4-ben még többet akartak megvalósítani. Semmi se álljon a játékos és a játék közé. Gördülékeny kapcsolódás. Fejlesztők véleményének kikérése és odafigyelés rájuk.
0:17 PC architektúra, X86 architektúrájú processzor, továbbfejlesztett PC-s videovezérlő, 8 GB memória, HDD háttértár
0:19 DualShock 4 kontroller, touchpaddel, fejhallgató csatlakozóval, share gombbal, a hátán pedig egy fénycsíkkal. Egy sztereo kamera a kontroller helyzetét tudja meghatározni, hasonlóan a PS Eye/Move kombóhoz.
0:20 Látványos élő demonstrációk mutatják be a GPU teljesítményét. Objektumok sokasága potyog szanaszét a falakon, a fizika jól működik.
0:21 Cerny egy játékon is dolgozik, amelynek a bemutatója indul el - gyakorlatilag olyan az egész látvány, mint egy aktuális animációs mozifilm. A címe: Knack.
0:23 A PS4 tervezésénél az alábbi kulcsszavak lebegtek a szemük előtt: egyszerű, azonnali, közösségi, integrált, személyre szabott.
0:25 Egyszerű kezelés, azonnal elinduló játékok (másodlagos processzor intézi a háttérben történő folyamatokat, pl. letölt extra adatokat a futó játékhoz)
0:27 A PS4 teljesen új kezelőfelülettel érkezik. A video kódoló/dekódoló rendszer segítségével pillanatok alatt megoszthatjuk a játékok során rögzített jeleneteket.
0:28 A rendszer igyekszik kitalálni, mit fogunk csinálni, és ennek megfelelően tölt le előre adatokat.
0:29 Dave Perry a következő előadó, aki régen az Earthworm Jim, MDK és Messiah játékokkal vált ismerté, jelenleg pedig a Gaikai ügyvezetője. (És amúgy kb. 2 méter magas, LeMonnal eltörpültünk mellette, amikor 2000-ben találkoztunk vele az E3-on.)
0:32 Várható volt, hogy miután tavaly a Sony felvásárolta a Gaikait (felhő alapú játékstreamelési szolgáltatás), valamit kezdeni fognak vele. A játékok gyors kipróbálására például remek lehetőségnek ígérkezik, demók letöltése nélkül, hogy aztán csak azért fizessünk, ami megtetszik.
0:35 Facebook és Ustream integráció. Mások játékának nézhetővé tétele: az új kontroller share gombját megnyomva barátainknak közvetíthetjük a látottakat. De a PS4-ben olyan lehetőség is lesz, hogy ha valahol elakadunk, megkérjünk valakit barátaink közül, hogy ő jusson tovább a nehéz részen.
0:37 Remote play funkció: a PS4-en futó játékot bármikor folytathatjuk a PS Vitán - valahogy úgy, ahogy az NVIDIA Project Shieldje streameli a kis képernyőre a játékokat.
0:41 Sajnos a stream elkezdett szaggatni, így kicsit nehézzé vált az események követése... Fejlesztők beszélnek a PS4-gyel megnyíló lehetőségekről, de sajnos csak néha kapunk el egy-egy mondatot.
0:48 Sikerült egy másik streamre kapcsolódni, így folytatjuk. Közben a játékokra tértek át. A Guerrilla Games főnöke érkezik a színpadra, tehát Killzone 4 bejelentés következik.
0:52 Nagyon látványos az egész bemutató, aprólékosan kidolgozott futurisztikus várost látunk, minden él és mozog benne, aztán egy robbanás, és megkezdődik a lövöldözés az ellenségre. Élő demót láthatunk.
0:56 A játék címe: Killzone: Shadow Fall. A bemutató után gyorsan fel is töltötték a megosztás funkcióval az egészet a Facebookra.

0:59 Váltás autós játékra: DriveClub. Csapat alapú versenyzés, amelynek koncepcióját már 10 éve dédelgeti a fejlesztőcsapat. "A világ legjobb autói a legjobb helyszíneken." Közösségi funkciókkal, aszinkron vagy valós idejű játék másokkal. Ha van egy ötletünk egy-egy kihívásra, akár tabletről is feltölthetjük a challenge-et, amit aztán bárki megpróbálhat teljesíteni.
1:01 Aprólékosan kidolgozott sportautók, a motorház és a műszerfal részleteiig.
1:05 A biztonsági kamerák, biztonsági ellenőrzések helyzetét kissé talán hatásvadász stílusban ecseteli az előadó, majd szuperképességekkel rendelkező emberekről beszél - mindezzel a Sucker Punch új, PS4-exkluzív játékát vezeti fel, amelyről egy látványos trailert mutatnak be.
1:09 A játék címe pedig: inFamous: Second Son.
1:10 Az indie játékokat képviselve a Braid fejlesztője, Jonathan Blow beszél PS4-re készülő új játékáról. Logikai feladványok, 25 óra játékmenet, felesleges töltelékrészek nélkül. The Witness.
1:15 David Cage érkezik a színpadra, úgyhogy az elmúlt napokban szárnyra kelt pletykák igazak lehetnek, hogy a Quantic Dreams is új játékot készít PS4-re.
1:18 Lássuk, mennyi poligonból állt egy-egy játékukban egy karaktermodell: Omikron - 350, Fahrenheit - 1500, Heavy Rain - 15000, Kara (demo) - 20000, Beyond - 30000. Na és mit tud a PS4? Konkrét számot nem tudunk meg, de a háttérben animált idős ember feje és arcmozgása bámulatos.
1:23 A LittleBigPlanet mögött álló MediaMolecule se marad ki természetesen, a Move kontroller segítségével fognak 3D-s építkezési lehetőséget biztosítani PS4-en (gyakorlatilag olyasmi módon rajzolnak a prezentációban, ahogy a hazai Leonar3Do találmány segítségével készülnek 3D-s modellek.
1:28 Andrew House tér vissza, örömmel jelentve, hogy gyakorlatilag az összes nagy kiadó/fejlesztő a PS4 mögé állt, így részükről is lesz pár bejelentés. Elsőként a Capcom részéről Yoshinori Ono érkezik.
1:32 Új engine-en dolgoznak, amely a PS4 teljesítményét hivatott kihasználni. A motor kódneve Panta Rhei. A Deep Down munkacímű játék trailere prezentálja az engine képességeit.
1:38 A Square Enixtől Yoshimisa Hashimoto érkezik a színpadra. Egy PS4-en futó élő demonstráció következik az augusztus végén már meglebegetett Luminous Studio engine-ről. Azt hiszem, a látványos szó már elhangzott, próbálkozzunk a lélegzetelállítóval. Óriási táj, mozgás mindenfelé, aprólékosan kidolgozott karaktermodellek stb. Úgy tűnik, ez lesz az egyik fő jellemzője az új generációnak.
1:42 Shinji Hashimoto, a Final Fantasy brandigazgatója még egy bejelentéssel jön: új Final Fantasy játék készül. (Ennél többet nem árul el...)
1:44 Yves Guillemot, a Ubisoft főnöke a soros. És mi mást is hozhat először szóba, mint a tavalyi E3 nagy meglepetését, a Watch Dogsot. Hosszasan méltatja az új platformot, majd felhívja a játék fejlesztőjét a színpadra.
1:48 Újabb hatásvadász beszéd, néha suttogásba menve... Tavaly láthattuk, hogy a Watch Dogsban az elektronikus hálózat és eszközök minden része összekapcsolódik - azonban most megtudjuk, hogy az emberek is hasonlóan kapcsolódnak a játékban. Bárkiről pillanatok alatt lekérhetünk infókat, gyorsan meghackelhetjük a bankszámlájukat, közben persze a biztonsági kamerákhoz is kapcsolódhatunk, láthatjuk, ha valaki potenciális áldozat, és azt is, ki fogja megtámadni, így gyorsan be is avatkozhatunk, nyomába eredve egy bűnözőnek. Menekülés közben pedig a minket beazonosító megfigyelőkamerát is meghackelhetjük.
1:53 Chris Metzen, a Blizzard fejese a következő előadó. Nocsak, még nem volt PlayStation játék a Blizzardtól - a PlayStation 4-re már lesz, mégpedig a Diablo III. Sőt, nem csak PS4-re, hanem PS3-ra is. A felhasználói interfészt, inventory rendszert, karakter kialakítást mind a konzolos vezérléshez igazítanak. 4 személyes fullscreen kooperatív játékmenetet is beleépítenek. A PAX East rendezvényen fognak további részleteket elmondani a játékról.
1:57 Az utolsó színpadra lépő kiadó az Activision, amelyet Eric Hirshberg képvisel. Az elkövetkező hónapokban várhatóak a bejelentéseik, egyelőre egy fejlesztésről rántják le a leplet: a Bungie pár napja bejelentett Destiny játéka PS4-re is érkezik majd.
2:00 A játék engine-jével rögzített jeleneteket láthatunk, itt is óriási külső helyszínek lesznek (látványos, lélegzetelállító, részletesen kidolgozott stb. ;) )
2:02 PS3 és PS4-re egyaránt megjelenik a játék, a PlayStationön játszók exkluzív tartalmakat is kapnak.

Kulcsszavak: PlayStation Meeting 2013 - PS4

hozzászólások (1)

Zoo_Lee
Zoo_Lee 2013.02.21. 02:09
Összességében nagyon hatásos és lényegre törő volt a bemutató (egy árcédulának azért örültem volna). Az új címek ígéretesek, a Killzone és új Infamous megvettek kilóra, de a Gaikait is nagy örömmel várom, a pc-s techdemója hatására vettem meg anno több játékot, Dead Islandet, Darksiderst is.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.