Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

A Quantic Dream új motort fejleszt a PS4-hez

Egyelőre nem tudni, milyen játékban debütál az új motor, de a tegnapi PlayStation 4 bemutatón látott techdemo egészen bámulatos.

2013.02.21. 13:02 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

A Quantic Dream csapata mindig is innovatív gondolkozásáról volt híres, ennek köszönhetően minden játékuk egyedi vonásokat hordozott magán. Elég csak a Fahrenheit, vagy a Heavy Rain moziszerű megoldásaira gondolnunk. A csapat jelenleg a Beyond: Two Souls című játékon dolgozik, de a tegnapi Sony konferencián David Cage, a stúdió feje is jelen volt egy bejelentéssel. Eszerint a PlayStation 4-hez vadonatúj motort fejleszt csapata, amely minden korábbinál részletesebb vizuális megjelenítésre lesz képes. A bemutató egy pici történelemmel indult, amelyből megtudhattuk, hogy a csapat korábbi játékaiban használt modellek hány poligonból épültek fel. Az első, a '99-es Omikron esetében ez a szám 350 volt, míg a 2010-ben megjelent Heavy Rain hősei már 15000 poligont számláltak. Az idén boltokba kerülő Beyond: Two Souls pedig ezt a számot is megduplázza, vagyis 30000 poligont tartalmaz majd egyetlen karakter.
Hogy a PlayStation 4-re fejlesztett új motor ezekhez a számokhoz képest mennyivel többre lesz képes, azt egyelőre nem árulta el Cage, de a prezentáció techdemójában látott öregember páratlan részletességről árulkodik. Hogy a francia csapat milyen játékban gondolkozik a Sony új konzolja kapcsán, nem lehet tudni, de ha valóban ilyen részletességre képes az új motor, akkor a látványtól egész biztosan leesik majd az állunk. ■

Kulcsszavak: PlayStation Meeting 2013 - PS4

hozzászólások (0)

további hírek

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.

Nyereményjáték gamescomos lootért!

Pólók, pendrive, párna és sok más jóság vár Rátok.

Injustice 2 sztori trailer Brainiac tálalásában

A második rész épp ott veszi fel a fonalat, ahol az első letette.

Idegenvezetés a Mass Effect: Andromeda hajóján

Új előzetes mutatja be a Tempestet és a gyomrában pihenő Nomadot.

Nintendo Switch részletek: március 3-án érkezik az új konzol

Az új Zelda játék is a nyitócímek között lesz.