Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

A Quantic Dream új motort fejleszt a PS4-hez

Egyelőre nem tudni, milyen játékban debütál az új motor, de a tegnapi PlayStation 4 bemutatón látott techdemo egészen bámulatos.

2013.02.21. 13:02 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

A Quantic Dream csapata mindig is innovatív gondolkozásáról volt híres, ennek köszönhetően minden játékuk egyedi vonásokat hordozott magán. Elég csak a Fahrenheit, vagy a Heavy Rain moziszerű megoldásaira gondolnunk. A csapat jelenleg a Beyond: Two Souls című játékon dolgozik, de a tegnapi Sony konferencián David Cage, a stúdió feje is jelen volt egy bejelentéssel. Eszerint a PlayStation 4-hez vadonatúj motort fejleszt csapata, amely minden korábbinál részletesebb vizuális megjelenítésre lesz képes. A bemutató egy pici történelemmel indult, amelyből megtudhattuk, hogy a csapat korábbi játékaiban használt modellek hány poligonból épültek fel. Az első, a '99-es Omikron esetében ez a szám 350 volt, míg a 2010-ben megjelent Heavy Rain hősei már 15000 poligont számláltak. Az idén boltokba kerülő Beyond: Two Souls pedig ezt a számot is megduplázza, vagyis 30000 poligont tartalmaz majd egyetlen karakter.
Hogy a PlayStation 4-re fejlesztett új motor ezekhez a számokhoz képest mennyivel többre lesz képes, azt egyelőre nem árulta el Cage, de a prezentáció techdemójában látott öregember páratlan részletességről árulkodik. Hogy a francia csapat milyen játékban gondolkozik a Sony új konzolja kapcsán, nem lehet tudni, de ha valóban ilyen részletességre képes az új motor, akkor a látványtól egész biztosan leesik majd az állunk. ■

Kulcsszavak: PlayStation Meeting 2013 - PS4

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.