Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Steamre lesz szükség az Arma 3-hoz

A fejlesztők egyrészt a Valve rendszerének előnyeiről számoltak be, másrészt pedig elkerülhetetlen ez, hogy idén megjelenhessen a játék.

2013.02.21. 16:59 | szerző: Dino | kategória: Játék

Az Arma 3 projektet vezető Joris-Jan van `t Land a Bohemia Interactive blogjában számolt be a játékukkal kapcsolatos legfrissebb fejleményekről. Mint ebből kiderül, tavaly ősszel két nagy problémával szembesült a csapat. Egyrészt nem voltak elégedettek a projekt állapotával, másrészt pedig váratlanul kémkedés vádjával tartóztatták le két kollégájukat. A helyzet kiértékelése során a céget vezető Marek Španěl egyetlen fő célt tűzött ki: legyen kész a játék 2013-ban. Annak érdekében, hogy ez kivitelezhető legyen, azt a döntést hozták a fejlesztők, hogy a Steam platformot fogják használni játékukhoz, egyrészt disztribúciós megoldásként, másrészt pedig a rendszer nyújtotta egyéb lehetőségek miatt. Ez ugyanis lehetővé teszi számukra, hogy ne pazaroljanak erőforrást olyan dolgokra, amelyet a Steamworks már alapból biztosít nekik. Ilyen például a telepítés és patchelés problémája. A korábbi Arma játékokból ugyanis számos különböző verzió volt (pl. akár országonként eltérő változat), és egy-egy javítócsomag kiadásakor minden egyes verzióhoz külön kellett tesztelni azt. A Steam ráadásul ún. delta-patch megoldást is kínál, azaz ha csak egy kis változás van a korábbihoz képest, nem kell újra teljes javítócsomagot letölteni, csak a pár kilobyte-nyi módosult részre vonatkozó adatot. Természetesen a kalózkodás elleni harcot is segíti a Steam. A megjelenés idején ugyanis különösen fontos a fejlesztőknek, hogy legálisan szerezzék be a játékosok a programot, hiszen valamiből vissza kell jönnie a költségeknek. Később előfordulhat, hogy a korábbi részekhez hasonlóan DRM-mentesítik majd a játékot, de kezdetben biztos, hogy Steam kapcsolat kell a telepítéshez. (De támogatni fogják a Steam offline módját, ha valaki nem szeretne folyamatos internetkapcsolatot engedni a játéknak.) Emellett a Steam kényelmes megoldást kínál screenshotok készítésére, a felhasználói tartalom megosztására és a multiplayer játék kezelésére is, így ezekkel is kevesebb időt kell eltölteni a fejlesztőknek, és jobban tudnak koncentrálni a játék befejezésére.
Az Arma 3 várhatóan a legtöbb országban dobozos verzióban is kapható lesz. Ebben lehet, hogy egyszerűen egy Steam kód lesz csak, vagy mellette egy DVD is, hogy gyorsabb legyen a telepítés. Az első futtatáshoz mindenesetre szükséges lesz az online kapcsolat. A játék megjelenési időpontjáról egyelőre nem mondtak semmit a Bohemia Interactive munkatársai. ■

előző
következő
Steamre lesz szükség az Arma 3-hoz
Steamre lesz szükség az Arma 3-hozSteamre lesz szükség az Arma 3-hoz
Arma 3
A legutóbbi Arma 3 cikkek, hírek

hozzászólások (1)

Lacko
Lacko 2013.02.22. 07:47
Amitől egy kicsit tartok, az a workshop vagy hogy hívják a Steamben. Eddig azért teljesen szabadon készíthettek az emberek küldetéseket, modokat... ha ezt most kötelezően a workshopban kell megtenni (és főleg ha azt valaki felülbírálja) az nagyon hazavágja majd az arma communityt.
további hírek

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.

Hivatalos - Jön a The Last of Us: Part II!

Elképesztően zseniális előzetes! Folytatódik Joel és Ellie zseniális kalandja!

9 perc Prey

A rövidke előzetes után egy jóval tartalmasabb is érkezett a The Game Awardsról.

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.

Death Stranding trailer a The Game Awardsról

Hideo Kojima nyerte az Industry Icon díjat, köszönetképpen pedig új előzetest villantott készülő játékából.