Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Steamre lesz szükség az Arma 3-hoz

A fejlesztők egyrészt a Valve rendszerének előnyeiről számoltak be, másrészt pedig elkerülhetetlen ez, hogy idén megjelenhessen a játék.

2013.02.21. 16:59 | szerző: Dino | kategória: Játék

Az Arma 3 projektet vezető Joris-Jan van `t Land a Bohemia Interactive blogjában számolt be a játékukkal kapcsolatos legfrissebb fejleményekről. Mint ebből kiderül, tavaly ősszel két nagy problémával szembesült a csapat. Egyrészt nem voltak elégedettek a projekt állapotával, másrészt pedig váratlanul kémkedés vádjával tartóztatták le két kollégájukat. A helyzet kiértékelése során a céget vezető Marek Španěl egyetlen fő célt tűzött ki: legyen kész a játék 2013-ban. Annak érdekében, hogy ez kivitelezhető legyen, azt a döntést hozták a fejlesztők, hogy a Steam platformot fogják használni játékukhoz, egyrészt disztribúciós megoldásként, másrészt pedig a rendszer nyújtotta egyéb lehetőségek miatt. Ez ugyanis lehetővé teszi számukra, hogy ne pazaroljanak erőforrást olyan dolgokra, amelyet a Steamworks már alapból biztosít nekik. Ilyen például a telepítés és patchelés problémája. A korábbi Arma játékokból ugyanis számos különböző verzió volt (pl. akár országonként eltérő változat), és egy-egy javítócsomag kiadásakor minden egyes verzióhoz külön kellett tesztelni azt. A Steam ráadásul ún. delta-patch megoldást is kínál, azaz ha csak egy kis változás van a korábbihoz képest, nem kell újra teljes javítócsomagot letölteni, csak a pár kilobyte-nyi módosult részre vonatkozó adatot. Természetesen a kalózkodás elleni harcot is segíti a Steam. A megjelenés idején ugyanis különösen fontos a fejlesztőknek, hogy legálisan szerezzék be a játékosok a programot, hiszen valamiből vissza kell jönnie a költségeknek. Később előfordulhat, hogy a korábbi részekhez hasonlóan DRM-mentesítik majd a játékot, de kezdetben biztos, hogy Steam kapcsolat kell a telepítéshez. (De támogatni fogják a Steam offline módját, ha valaki nem szeretne folyamatos internetkapcsolatot engedni a játéknak.) Emellett a Steam kényelmes megoldást kínál screenshotok készítésére, a felhasználói tartalom megosztására és a multiplayer játék kezelésére is, így ezekkel is kevesebb időt kell eltölteni a fejlesztőknek, és jobban tudnak koncentrálni a játék befejezésére.
Az Arma 3 várhatóan a legtöbb országban dobozos verzióban is kapható lesz. Ebben lehet, hogy egyszerűen egy Steam kód lesz csak, vagy mellette egy DVD is, hogy gyorsabb legyen a telepítés. Az első futtatáshoz mindenesetre szükséges lesz az online kapcsolat. A játék megjelenési időpontjáról egyelőre nem mondtak semmit a Bohemia Interactive munkatársai. ■

előző
következő
Steamre lesz szükség az Arma 3-hoz
Steamre lesz szükség az Arma 3-hozSteamre lesz szükség az Arma 3-hoz
Arma 3
A legutóbbi Arma 3 cikkek, hírek

hozzászólások (1)

Lacko
Lacko 2013.02.22. 07:47
Amitől egy kicsit tartok, az a workshop vagy hogy hívják a Steamben. Eddig azért teljesen szabadon készíthettek az emberek küldetéseket, modokat... ha ezt most kötelezően a workshopban kell megtenni (és főleg ha azt valaki felülbírálja) az nagyon hazavágja majd az arma communityt.
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.