Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Tudomány

A játékok boldogabbá teszik az idősebbeket

Egy új kutatás bebizonyította, hogy azok az idős emberek, akik játszanak videojátékokkal, sokkal boldogabbak ezt nélkülöző társaiknál.

2013.03.06. 13:43 | szerző: GeryG | kategória: Tudomány

Rendszeresen visszatérő téma a videojátékok negatív hatásai az emberekre. Sok, magát szakértőnek kikiáltó ember vélekedik úgy, hogy bizony napjaink egyre növekvő agresszivitásának gyökerei az erőszakos filmekben és videojátékokban keresendők.
A legújabb kutatás azonban a videojátékok egy egészen más hatását boncolgatta, amely sokkal derűsebb képet fest. A North Carolina State University kutatói ugyanis kimutatták, hogy azok az idősebb emberek, akik rendszeresen játszanak videojátékokkal, sokkal boldogabbak, mint ezt nélkülöző társaik.
"A kutatási eredmények azt mutatják, hogy összefüggés van a játékok és az általánosan jobb közérzet között. Most a kutatás kiterjesztését tervezzük a videojátékok az idősebb generáció mentális képességeire gyakorolt hatásaira." - magyarázta Dr. Jason Allaire, a kutatás vezetője. A szakemberek 140 hatvanhárom évnél idősebb embert kérdeztek meg, hogy milyen sűrűn játszanak videojátékokkal, ha egyáltalán játszanak. A résztvevők 61%-a állította, hogy néha játszik videojátékokkal, míg 35%-uk legalább hetente egyszer kontrollert fog a kezébe. Az ezt követő tesztek eredményei kimutatták, hogy azok, akik rendszeresen, vagy legalább néha játszanak, sokkal pozitívabb válaszokat adtak, vagyis általánosságban sokkal boldogabbak, sokkal jobb a közérzetük. Az eredményeket - több grafikonnal kiegészítve - a Science Direct online oldalán publikálták. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.