Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Joe Ybarra új stúdiót alapított

A szakma egyik úttörőjének tartott szakember hamarosan a stúdió első játékáról is lerántja a leplet.

2013.03.07. 20:36 | szerző: GeryG | kategória: Üzleti

Joe Ybarra neve a veterán játékosok számára csenghet ismerősen, hiszen a szakma egyik úttörőjének számít. Egyike volt az Electronic Arts első munkatársainak a '80-as években, majd a következő harminc évben olyan játékok kerültek ki a kezei közül, mint a John Madden Football, a Wasteland, a The Bard's Tale, vagy a Starflight. Később együtt dolgozott az Ensemble Studios és a 3DO fejlesztőstúdiókkal, valamint kiadói részről a Ubisofttal és a Warner Brosszal is.
Ybarra a napokban bejelentette, hogy új stúdiót alapított, amelynek a találó Joe Got Game nevet adta. A stúdió az előzetes információk szerint PC-re és táblagépekre fog fejleszteni, játékaikban pedig ötvözni fogják a szakember több évtizedes szakmai tapasztalatát napjaink trendjeivel.
"Az évek során megadatott számomra a lehetőség, hogy a legnagyobb kiadókkal és egy sor remek szakemberrel dolgozhattam együtt, így közreműködhettem több játék elkészítésében és kiadásában. Úgy éreztem, hogy eljött karrierem azon pontja, ahol tapasztalataimra támaszkodva meg kell alapítanom a saját stúdiómat, fel kell építenem egészen az alapoktól, és egészen új irányból kell megközelítenem a játékélményt, hogy az az izgalom, a csodálat és a közösség egyvelege legyen. Ez minden eddigi tapasztalatomtól eltérő megközelítést jelent, ám úgy érzem, nagy sikerhez vezethet." - nyilatkozta Ybarra a stúdió alapításával és céljaival kapcsolatban. A Joe Got Game egyelőre nem jelentett még be egyetlen készülő játékot sem, ám e bejelentésre nagyon hamar sort fog keríteni. Az már biztos, hogy az anyagi támogatásra a Kickstarteren igyekeznek majd szert tenni.
"Nagyon izgalmas volt a csapat felállítása, és már vannak terveink összefüggő címekről, amelyek tökéletesen kihasználhatják majd a rendelkezésünkre álló technológia adottságait. Hiszünk benne, hogy a Joe Got Game felforgatja majd a szakmát, függően attól, hogyan álmodjuk meg, építjük fel, és terjesztjük a játékokat!"

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.