Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Torment: Tides of Numenera

Torment: Tides of Numenera - villámgyors siker a Kickstarteren

Alig négy nap alatt a kitűzött cél több, mint kétszeresét dobták össze a rajongók a Planescape: Torment szellemi örökösének Kickstarter oldalán.

2013.03.09. 16:27 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Kickstarter eddigi legsikeresebb rajtját vette a Tormen: Tides of Numenera. A projekt a közösségi támogatásra épülő rendszer történetének leggyorsabb játéka, amely elérte az egymillió dolláros határt. Ez pedig a kitűzött cél eléréséhez is elegendő volt, ám a rajongók nem álltak meg, és alig négy nap alatt 2,1 millió dollárt dobtak össze. Az inXile által kitűzött célok közül ezzel teljesítették a tartalmasabb játékmenetért, jobban kidolgozott történetért, új helyszínekért kiírtakat is. A következő szint a 2,5, majd a 3 millió, amelyek által akár kétszer hosszabb és sokkal tartalmasabb lehet a játék.
A Torment: Tides of Numenera a Planescape: Torment szellemi örökösének tekinthető, egy külső nézetű szerepjáték, amely a Unity motort használva PC-re (és Linuxra), valamint Macre készülhet el 2014 decemberére. A fejlesztést olyan szakemberek végzik, akik a mára klasszikussá vált előd készítésénél is jelen voltak, a munkálatokat Colin McComb vezeti. A történet sok milliárd évvel napjaink után játszódik, megannyi civilizáció felemelkedése és bukása után. Bár mindenfelé az ősi kultúrák technikai csodáinak maradványai hevernek, a játék világa leginkább a középkorra emlékeztet. A Kilencedik Világ népe ezeken a maradványokon él, ám egyikük rálelt a módjára, hogy az ereklyék (amelyeket numenerának hívnak) által erősebbé váljon és kicselezze a halált. Testből testbe költözik az évszázadok során, ám nem számol azzal, hogy egyik elhagyott testében egy új élet születik: ezek leszünk mi. A játékban kiemelten fontos szerepet kapnak a morális döntések, amelyek visszafordíthatatlan következményeket vonnak maguk után.
A Kickstarter projekt még egy hónapig tart, ez idő alatt valószínűleg bőven teljesíteni fogja a legmagasabb célkitűzéseket is, így egy igazán tartalmas és meghatározó játék elkészítésében reménykedhetünk. Erre még azonban sokat kell várnunk. ■

Torment: Tides of Numenera
A legutóbbi Torment: Tides of Numenera cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.