Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

SimCity patch, lassan helyreálló szolgáltatás

Bár a rajongók online petíciót indítottak az állandó internetkapcsolat eltörlését követelve, a kiadó állítása szerint erre semmi szükség, hisz a szolgáltatás lassan 100%-osan helyreáll.

2013.03.12. 10:29 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az EA Maxis elkészítette a SimCity 1.4-es frissítését, amely a szerveroldalon is igyekszik rendet tenni. A patch aktiválása után a szerverválasztó menüben már azt is láthatjuk, hogy mely szervereken van városunk. Egyelőre a rendszer csak azt jelzi, hogy hol fordultunk meg játékosként, de később arról is informálni fog minket, hogy az adott szerveren hány városunk van. Emellett további javításokon esett át a szerverválasztó menü, egy leállás után nem válik teljesen használhatatlanná. Az EA egy új szervert is elérhetővé tett, amely az Antarctica névre hallgat, remélhetőleg valójában nem a Déli-sarkvidékre helyezték a szervereket. A kiadó állítása szerint az új szerverek indításával mostanra negyvenszer gyorsabbá vált a kiszolgálás, mint az első napokban.
Néhány nappal ezelőtt útjára indult egy online petíció, amelyben a rajongók arra kérik az EA-t, hogy szüntesse meg az online DRM-et, vagyis a játék ne igényeljen folyamatos internetkapcsolatot. Jelenleg közel 64 ezer aláírásnál jár a kezdeményezés, ám a kiadó egészen máshogy gondolkozik.
"Örömmel jelenthetem, hogy a SimCityt érintő gondokat hamarosan végleg magunk mögött hagyjuk. Játékosaink eddig 8 millió játékórát töltöttek városaikkal, és az első naphoz viszonyítva 92%-kal visszaszorítottuk a leállásokat. Szervereink stabilitásának és sebességének optimalizálásával, valamint az új szerverek és a régiek frissítésével eljutottunk oda, hogy mindenki fel tud csatlakozni a játékra és remekül szórakozhat vele. Még néhány nap adataira szükségünk van, hogy biztosan kijelenthessük, minden gond megoldódott, és a játék 100%-on teljesít." - olvasható Lucy Bradshaw blogján. Azt is elárulták, hogy azért nem lehet megszüntetni az online kapcsolatot, mert a GlassBox motor a szerverekre támaszkodik, ezek koordinálják a játékon belüli eseményeket. ■

SimCity
A legutóbbi SimCity cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.