Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Shackleton Crater - Joe Ybarra új játéka

Néhány nappal ezelőtt jelentette be a szakma veteránja, hogy új stúdiót alapít Joe Got Game néven. A csapat most bemutatta első játékát is, amelyhez a Kickstarteren szeretne támogatásra lelni.

2013.03.12. 13:57 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ahogy arról néhány nappal ezelőtt mi is beszámoltunk, Joe Ybarra, a szakma egyik nagy veteránja elérkezettnek látta az időt, hogy saját stúdiót alapítson. A Joe Got Game ma első projektjéről is lerántotta a leplet, ez pedig a Shackleton Crater címet viselő, körökre osztott sci-fi stratégia lesz. A játékban a Hold feltérképezése és kolonizálása lesz a feladatunk.
"Az évek során több stúdió alapításánál is jelen voltam, többek között az Electronic Arts indulásánál is, de lenyűgöz, ahogyan a rajongók élnek a Kickstarter adta lehetőségekkel, és ahogy részeseivé válhatnak nagyszerű projektek elkészítésének. Számítunk rá, hogy a közösség értékeli a játékban rejlő realitást, a kihívásokat, ahogyan látnak fantáziát a fejlesztésben való részvételben is." - nyilatkozta Ybarra.
A Shackleton Crater alatt a Unity 3D motor dolgozik majd, és a készítők a NASA által készített fotók alapján igyekeznek lemodellezni a Hold felszínét. A fejlesztéshez tehát a Kickstarteren szeretnének rajongói támogatáshoz jutni, a kitűzött minimum 700 000 dollár. A támogatók természetesen több ajándékban is részesülhetnek, mint pólók, limitált kiadású poszterek, a játék digitális változata (valamint részvétel a béta teszteken), hozzáférés a két későbbre tervezett kiegészítőhöz. A játékmenet négy szakaszból áll: az elsőben a túlélésért kell harcolnunk a nem túl barátságos körülmények között. Ez időben 2030 körül játszódik, és csak azokra a nyersanyagokra támaszkodhatunk, amelyeket a Földről vittünk magunkkal. Leginkább az 1983-as (EA klasszikus) M.U.L.E. adta hozzá az ihletet. A második fázis a kolónia felépítése, amely akár a SimCityhez is hasonlítható. Itt már a Holdon található erőforrásokból kell gazdálkodnunk, és a fejlesztők célja, hogy a lehető legközelebb álljon a valósághoz. A harmadik szakasz a Hold felfedezéséről szól (ha összegyűlik megfelelő pénz, akár az egész Holdat lemodellezik a fejlesztők). Felkereshetünk történelmi területeket, lezuhant szondák becsapódási helyszíneit, de akár megmászhatjuk a Hold legmagasabb hegyét is. Ezt a szakaszt szintén egy korábbi Ybarra játék, a Seven Cities of Gold ihlette. Az utolsó szakaszt utópia fázisnak hívják, amely során virágzó kolóniánkat új szintre kell emelnünk. Ehhez monumentális építményeket kell emelnünk, akár egy Föld-Hold liftet is.
Ha összejön a pénz, PC mellett iOS-re és Androidra is elkészülhet az ígértetes játék, megjelenésére leghamarabb 2014 tavaszán számíthatunk. ■

előző
következő
Shackleton Crater - Joe Ybarra új játéka
Shackleton Crater - Joe Ybarra új játékaShackleton Crater - Joe Ybarra új játékaShackleton Crater - Joe Ybarra új játékaShackleton Crater - Joe Ybarra új játéka

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.