Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Ron Gilbert távozik a Double Fine-tól

Mostanában a szakma veteránjai egymás után hagyják el korábbi kenyéradóikat, hogy új irányba haladjanak tovább. Jason West és Joe Ybarra után a The Secret of Monkey Island atyja is meghozta ezt a lépést.

2013.03.12. 16:00 | szerző: GeryG | kategória: Játék

"Most, hogy a The Cave elkészült, és rászabadítottuk a gyanútlan világra, ideje elköszönnöm a Double Fine-tól és megterveznem a következő lépést. Annyi játékot kell még elkészíteni. Szeretném megköszönni a Double Fine fantasztikus csapatának mindazt a kemény munkát, amit a The Cave fejlesztésébe öltek. Hatalmas élmény volt mindenkivel együtt dolgozni az elmúlt két évben. Jó móka volt, hiányozni fognak. És persze Timnek, aki lehetőséget biztosított, hogy elkészüljön a The Cave." - olvasható Ron Gilbert blogján. Amint e bejelentésből kiderül, a Maniac Mansion, a The Secret of Monkey Island, vagy épp a The Cave és a DeathSpank alkotója elhagyja a Double Fine csapatát. Gilbert a szakma egyik legelismertebb képviselője, aki közel harminc évnyi tapasztalattal bír, és részese volt megannyi mára klasszikussá vált játék elkészítésének. 2010-ben került a Double Fine csapatába, ám már akkor is hallani lehetett, hogy Tim Shaferrel való megállapodásuk határozott idejű és kimondottan a The Cave elkészítésére szól. Hogy a jövőben merrefelé veszi az útját, egyelőre nem tudni, de bizonyosan talál majd magának elfoglaltságot, ahogy ő maga fogalmazott: "Annyi játékot kell még elkészíteni".
Az utóbbi hetekben nem ő az egyetlen veterán, aki komoly döntést hozott. Jason West a Respawn Entertainmentet hagyta el családi okok miatt, míg Joe Ybarra is saját stúdió alapítása mellett döntött. ■

hozzászólások (1)

peterszky
peterszky 2013.03.13. 22:53
Bakker, azt hittem, hogy a Double Fine Adventure-ön még dolgozni fog :(
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.