Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

John Riccitiello a hónap végén távozik az EA éléről

A kiadót az elmúlt hat év során irányító szakember a rossz gazdasági mutatók miatt áll fel.

2013.03.19. 21:08 | szerző: GeryG | kategória: Üzleti

2007-ben nevezték ki az Electronic Arts elnöki posztjára John Riccitiellot, aki az elmúlt hat év során sok tekintetben új irányba vitte el a kiadót. Az ő irányítása alatt nyitottak a közösségi játékok és a mobileszközök irányába, valamint indították el az Origin nevű szolgáltatásukat és online áruházukat. Ugyanakkor a cég részvényei 2008-2009 fordulója körül jelentősen veszítettek értékükből, és azóta is a korábbinál jóval alacsonyabban jegyzik. Ennek is köszönhetően az utóbbi években a részvényesek többször is megkérdőjelezték Riccitiello pozícióját, ami mára oda vezetett, hogy a szakember lemondott az elnöki székről. Hivatalosan március 30-tól távozik posztjáról, utódja átmenetileg Larry Probst lesz.
"Köszönjük John tevékenységét, amelyet 2007-es kinevezése óta végzett az EA-nél, különösen az odaadását, elkötelezettségét, és mindazt az energiát, amit nap, mint nap adott a cégnek. John keményen dolgozott azon, hogy keresztülvezesse kiadónkat az iparág kihívásokkal teli átalakulásának folyamatán, és jelentős szerepe van cégünk jövedelemszerzésében a digitális piacon. Hálásak vagyunk John vezetéséért és a megannyi stratégiai kezdeményezésért, amelyekkel cégünket irányította. Kölcsönösen jutottunk arra az álláspontra, hogy ez a megfelelő időpont a vezetői cserére." - olvasható az EA hivatalos közleményében, amelyre Riccitiello a következőképpen reagált:
"Az EA egy kivételes vállalat, kreatív és tehetséges munkatársakkal, nagy megtiszteltetés volt a vezetőjeként dolgozni. Büszke vagyok mindarra, amit együtt elértünk, és hat év után úgy érzem, itt az ideje, hogy átadjam a stafétát a következő vezetőnek, aki segítheti a céget a fejlődés és gyarapodás következő szakaszának megtételében. Optimista vagyok az EA jövőjével kapcsolatban, hiszen első osztályú szakemberek dolgoznak a következő generációs játékkonzolokra való átálláson."

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.