Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Beyond: Two Souls Beyond: Two Souls

Beyond: Two Souls információáradat

A VG24/7 munkatársa járt a Quantic Dreamnél, ahol alaposan szemügyre vette az ősszel érkező új játékot. Most összegyűjtöttük az általa tapasztaltakat, valamint a legújabb trailereket.

2013.03.21. 22:11 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Quantic Dream mindig is innovatív játékairól volt ismert, és a jelek szerint nem lesz ez másképp a Beyond: Two Souls esetében sem. A VG24/7 magazin képviseletében Patrick Garratt látogatott el a párizsi fejlesztőstúdióba, ahol alaposan szemügyre vehette a készülő játékot. Tapasztalatait és az általa hozott vadonatúj videókat most mi is összegyűjtöttük nektek. A játék főszereplője Jodie, akit kislányként ismerhetünk meg, hogy a játék során a szemünk előtt cseperedjen felnőtt, érett nővé. Ez nagyjából 15 évet ölel fel. Jodie-nak van egy barátja is, akit egyedül ő lát (valószínűleg nem egy képzeletbeli barát, sokkal inkább egy szellem), akit Aidennek hívnak. Ez adja a játék gerincét, hiszen mi egyszerre irányítjuk majd kettejüket. Jodie-nak van egy sokkal hétköznapibb barátja is, Nathan Dawkins (őt Willem Dafoe alakítja), aki munkáját tekintve egy szövetségi kutató, ám sokkal fontosabb lesz apaszerepe Jodie számára.
David Cage, a stúdió vezetője és a játék író-rendezője úgy fogalmazott, hogy a Beyond története a felnőtté válásról szól, hogyan formálnak minket a körülöttünk zajló események. Az események nem kronologikus sorrendben zajlanak majd, hanem ugrálni fogunk az időben előre-hátra, a játékos dolga lesz összerakni a képet.
A játékmenet egyik újdonsága a Heavy Rainhez képest, hogy a QTE elemek teljesen eltűnnek, helyette egyfajta Bullet Time-szerű megoldást alkalmaznak. Ha például egy baseball ütővel csapnak felénk, nekünk csak a megfelelő irányba kell mozdítanunk az analóg kart, hogy kivédjük az ütést. Az összecsapások mindig az adott környezethez igazodnak, vagyis nagyfokú interaktivitás jellemzi őket. A Beyond: Two Souls vadonatúj grafikus motort kap, amely teljesen különbözik a Heavy Rain motorjától. Számos effekt már a PlayStation 4-re is készült, vagyis az előző játéknál sokkal részletesebb lesz. A játékidő nagyjából 12-15 órát tesz ki, ezalatt több helyszínen zajlanak majd az események. Esetenként lesznek vezethető autók, de lovagolhatunk és motorozhatunk is.
Az irányítás két részből áll: Jodiet klasszikus hátsó nézetből irányíthatjuk, míg Aident FPS nézetből. Kettejük között bármikor válthatunk. Aiden képes lesz átrepülni a falakon, bizonyos tárgyakat mozgatni és a holttestek auráján keresztül emlékeket mutatni Jodienak. Ezeken az emlékfoszlányokon keresztül kaphatunk tippeket az adott feladat megoldására.

A látogatás során a játék három fejezetét mutatták meg a fejlesztők: az elsőben Jodie még nagyon fiatal és egy laboratóriumban kísérleteznek rajta. A feladat a szokásos, mondja meg, milyen kártyát tart a nő a kezében a másik helyiségben. Ezt persze Aiden segítségével válaszolja meg, ám ezután Aiden csúnya játékba kezd a nővel, tulajdonképpen igazi poltergeist jelenséget idéz elő. A jelenetet megnézhetitek az alábbi videón.

A következő jelenetben Jodie már fiatal tinédzser, akivel egy önvédelmi kiképzésen vehetünk részt. Ezzel demonstrálták a játék harcrendszerét. Mint említettük, ez már nem a Heavy Rainben megismert QTE rendszerre épül, hanem időlassításos megoldásra. A két játék közötti különbséget megnézhetitek a következő videón.

A harmadik fejezet a Homeless címet kapta és Jodie életének egy nehéz szakaszát mutatja be. Garratt elmondása alapján ez a bemutató - amelyet nem tárhatott a nagy közönség elé - szó szerint könnyeket csalt a szemébe. A játékban kiemelten fontos szerep jut a különféle érzelmeknek, legyen szó jóról vagy rosszról.
A Beyond: Two Souls a tervek szerint októberben kerül a boltok polcaira, kizárólag PlayStation 3-ra. ■

előző
következő
Beyond: Two Souls információáradat
Beyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradatBeyond: Two Souls információáradat
Beyond: Two Souls
A legutóbbi Beyond: Two Souls cikkek, hírek

hozzászólások (2)

regard001
regard001 2013.03.22. 08:21
Ez egy nagyon jó játék lesz. Főleg,hogy ilyen precízen megalkották a karaktereket. Maga a történet is filmszerű. Na meg persze William Dafoe. Alapból nem indulhat rosszul. Kár,hogy nem jön PC-re :(.
medve91
medve91 2013.03.22. 08:42
Azért A PS3 tartogat még erőt bőven, ahogy a képeken látom! Szerintem beszerzem, októberre csak lesz egy kis spórolt moneym :D
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.