Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Thief - Garrett és a Focus mód

A játékban lesz egy különleges nézet, amely segíteni fogja a játékosokat, de csak bizonyos fokig. Emellett az új látványvilágról is szó esett a Nicolas Cantinnal készített interjú során.

2013.03.27. 10:51 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Újabb információmorzsák kerültek napvilágra az Eidos Montreal boszorkánykonyhájában készülő Thief rebootról. A fejlesztők elmondása szerint Garrett is rendelkezni fog a manapság szinte kihagyhatatlannak számító különleges látásmóddal, amelyet az Assassin's Creed játékoktól kezdve a Tomb Raiderig a legtöbb külső nézetes játékból ismerhetünk már. A rajongókban felmerült a kétely a dologgal kapcsolatban, hiszen ha ez a mód minden fontos tárgyat megjelöl, nekünk csak be kell azokat gyűjteni. Ez pedig a játék lényegét ölné meg. Erre reagált egy interjúban Nicolas Cantin, a Thief rendezője.
"Egyelőre csak annyit mondhatok, hogy a Thief főhősének lesz választása, a régi játékosok biztosan elégedettek lesznek. Teljesen a játékosokra lesz bízva, hogy élnek-e ezzel a lehetőséggel, vagy inkább kizárólag Garrett egyéb képességeire hagyatkoznak."
A Focus mód nem lesz végtelen, így komolyan be kell majd osztanunk, nem mindegy, hol és mire használjuk. Ugyanis nem csupán a tárgyak megjelölésére szolgál, segítségül hívhatjuk a csatákban, a zártörésnél és a zsebmetszésnél is.
"Minden azon múlik, mire használjuk, például javíthatjuk vele Garrett képességeit a csaták során, pontosabban céloz tőle távolról, ügyesebb lesz a zártörésben és a zsebmetszésben. Ugyan ez egy segítség a játékosnak, de nem fogja kézen fogva végigvezetni a játékon."
Az eddig napvilágra került képek alapján leszűrhető, hogy a fejlesztők igyekeznek teljesen más látványvilágot adni a játéknak. Az egyik legfontosabb cél az volt, hogy egy hatalmas várost alkossanak, amely bár modern, mégis tökéletesen passzol a Viktoriánus korszakba.
"A steampunk környezet aranyból és fából áll, mint Will Smith Wild Wild West című filmjében, ezt szeretnénk elkerülni. Helyette sokkal inkább a rozsdás, elhasználódott dolgokra koncentrálunk, ahol látszik a foltozás. Az elsődleges szempont a helyszínnel kapcsolatban, hogy ne érezzük úgy, mintha egy pici faluban lennénk. Az én feladatom az, hogy egy metropoliszt hozzak létre. Valami modernt, amely mégis tökéletesen passzol a régi időkhöz." - magyarázta Cantin, aki azt is elárulta, hogy a régi játékokra jellemző árnyékokat valami új megoldással váltják ki. Bár az egész város alapvetően egy sötét hely lesz, a mindenfelé terjengő köd segít majd a tisztább látásban, emellett jelentősen hozzátesz majd a hangulathoz is.
"A köd mindenhol jelen lesz. Ha épp egy sötét sikátor végén állsz, a köd kirajzolja a sikátorban heverő tárgyakat, így jobban látsz általa. Sosem leszel korom sötétben."
A Thief rebootjára sajnos még elég sokat kell várnunk, hiszen az csak 2014-ben jelenik meg PC mellett a következő generációs konzolokra. ■

Thief (2014)
A legutóbbi Thief (2014) cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.