25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Hivatalosan is bejelentették a Metal Gear Solid V: The Phantom Paint

Tavaly szeptemberben mutatták be a Ground Zeroest, amelyet akkor a sorozat ötödik részeként emlegettek. A GDC-n tisztázták a dolgokat, az új epizód alcíme a The Phantom Pain lesz.

Írta: GeryG 5 hozzászólás

A külső nézetes, modern időkben játszódó, lopakodós játékok két talán legismertebb sorozata a Splinter Cell és a Metal Gear Solid. Tavaly szeptemberben jelentkezett Hideo Kojima mester, a Metal Gear játékok szülőatyja a Metal Gear Ground Zeroes címmel, amelyről akkor egy bámulatos trailert is bemutatott. Ám az nem a Solid sorozat új epizódja, ugyanis a napokban zajló GDC-n hivatalosan is bejelentették, hogy készül a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.
Snake kilencévnyi kómából ébred egy kórházban, bal karja helyén egy kezdetleges protézist talál, a világra pedig valami különösen gonosz erő szabadult rá. Főhősünk a nem túl rózsás körülmények közepette igyekszik elmenekülni a kórházból, amelyben egy bekötözött arcú beteg segít neki. Ketten próbálkoznak először a lépcsőkkel, de mivel Snake csak kúszni tud a sokéves fekvést követően, ezt hamar elvetik, és a lift felé veszik az irányt. Az viszont az arcukba robban, majd egy ijesztő alak bukkan fel a lángok közt, akinek még szarva is van. Mindezt a hivatalos bejelentés mellé bemutatott játékmenet trailerben nézhetjük végig, amely mellé természetesen a hivatalos debütáló trailer is megtekinthető.
Amit eddig tudni lehet az új epizódról, hogy a Kojima Productions saját fejlesztésű Fox Engine-je dolgozik alatta (amit láthattunk már a Ground Zeroes trailerében is, sőt a Konami focis játéka, a PES 2014 alatt is ez dobog majd) és a sorozatra eddig nem jellemző, nyitott világgal rendelkezik. A grafikus motort úgy fejlesztették ki, hogy az a lehető legközelebb legyen a fotórealisztikus megvalósításhoz, ennek szolgálatában pedig egy sor különleges effekt áll majd. Az eddig látott videók alapján a fejlesztők nem beszélnek a levegőbe. Ahogyan korábban a Ground Zeroes esetében is, a The Phantom Pain játékmenet bemutatója is számítógépen futott, vagyis továbbra is fennáll a lehetősége, hogy a sorozat visszatér PC-re is. Már csak az a kérdés, hogy mikor. Erre egyelőre nincs válasz.


Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
  • Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
  • Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
  • Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
  • Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
  • Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
  • Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
  • Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
  • Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
  • Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
  • Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
  • Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Platform:

Fejlesztő: Kojima Productions

Kiadó: Konami

Forgalmazó: PlayON

Megjelenés:
2015. szeptember 1. PC
n/a: PS3, PS4, X360, X1

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Dawian
Dawian [3]
Ismerem az érzést. :D Majd a nyári uborkaszezonban, amikor hatalmas a pangás, és megnéznél egy 4×60 órás interaktív mozit, jussak eszedbe :D
GeryG
GeryG [2289]
Semmi gond, teljesen jól jártál el.
Egyszer lehet, ráveszem magam, de annyi játék van, ami még kipróbálásra vár, hogy szinte már sajnálom magam... :D
Dawian
Dawian [3]
Értelek, nem is okoskodni akartam. :) Javaslom szerezd be a HD collectiont a Metal Gear 4 mellé, minimum a történet miatt megéri az árát, az a zavaró dolog ami az átvezető videók között van és össze vissza kell nyomkodni mindent már csak a ráadás. (Csak viccelek :D)

Ha nem tudtad volna amit leírtam sorry a game ruining-ért :S :)
GeryG
GeryG [2289]
Köszönöm az észrevételeket! :)
Valójában sosem voltam nagy Metal Gear fan, a második részt próbáltam annak idején PC-n, plusz a 4-et PS3-on, amikor megvettem a konzolt. De egyiket se toltam végig, a fő sztorit pedig végképp nem ismerem részletesen, sőt... :D

A kilenc év kómát pedig a trailerből vettem (plusz a külföldi sajtóból), ahol el is hangzik, hogy "kómában voltál, hogy meddig? hát kilenc évig..." :)
Dawian
Dawian [3]
Kedves cikkiró!

Jó kis kedvcsináló lett, a képválasztás magáért beszél gratulálok eme rövidke szöszenetedhez :) Ritkán szoktam kommentelni, úgyhogy ha véletlenül megsérteném az ettikettet elnézést kérek mindenkitől.

Hogy billentyűzetet ragadtam, annak az az oka, hogy egy logikai bakit vélek felfedezni az irományban, és kifejteném a véleményemet erről a készülő csodáról. (Remélhetőleg)

Mint írod "Snake kilenc évnyi kómából ébred egy kórházban" na most lehet én tévedek, abban az esetben elnézésedet kérem, és vedd semmisnek kicsinyke agymenésem:

Szóval, mint tudjuk a Metal gear 4 végén kiderül hogy
SPOILER
HA ELOLVASOD A JÁTÉK ISMERETE NÉLKÜL TÖNKREVÁGHATOM AZ EGÉSZ ÉLMÉNYT
UTOLSÓ FIGYELMEZTETÉS!!!!

Tehát kiderül hogy Snake nem csak egy klón, de egy olyan klón (boccs a szóismétlésért) akit kizárólag háborúra hoztak létre. Jó ez így nem meglepő, de egy ültő helyében arra is rávilágítanak, hogy Snake-ből hiányzik a reprodukciós képesség, és hogy még tetéződjön a baj: Nagyon rövidre "állították" be az élethosszát. Az MGS4 végén a stáblista után le is zajlik egy beszélgetés Otacon és Snake között, amiben Snake próbálja lebeszélni Otacont hogy vele menjen világot látni mielőtt meghal, hiszen nem sokára úgy is be fogja végezni. Otacaon tiltakozik, és természetesen vele tart :) Mi több Snake lerakja a bagót is hogy tovább élvezhesse a kicsinyke megmaradt idejét miután legyőzte Liquid-et. Tehát legjobb esetben is Snake 8 és fél éve halott kell legyen amikor az új játék játszódik.

Na mármost engem ez arra enged következtetni, hogy kapunk egy teljesen új hőst, egy teljesen újfajta játékmechanikával. Talán a főhősünk is csak egy újabb klón ki tudja. Liquid,Solidus, és Snake után nem igazán lepne hogy még maradt valahol Big Boss "magjából". (:D)
Erre utal a "GTA" szerü szabad játékmenet, és ahogy ismerem Kojimát biztosan ismét hánytathatjuk majd a karakterünket ha rosszat ettünk. :D
Titkos perverz vágyam a menürendszer teljes kukázása és újragondolása. Az előző generációs Metal gearekben még elment hogy 500000 dolog van a karaternél ami nem látszik rajta, de a 4-ben kicsit sandított hogy a kezébe teleportál egy Ak, majd egy RPG, ha értitek amire gondolok. Plussz löketet is adhatna ha át kellene gondolnunk milyen cuccokat viszünk magunkkal. (Pisztoly, Távcsöces puska, ragtapasz, kaja kombó rulez.)
Mindent összevetve mint törzsgyökeres Metal Gear Fan 1997 óta (Bár akkor a hiányos angolom miatt még nem értettem miről is van szó, amit sikeressen pótoltam azóta), őszintén remélem hogy egy újjab Masterpiece-t kapunk. Úgy szeretném ötödször is könnybe lábadva bámulni a stáblistát. :)

Jó játékot mindenkinek, és kellemes húsvéti ünnepeket!

u.i.: Remélem ismét végigtolhatjuk az egészet úgy hogy nem ölünk meg senkit. :)

u.i2.: Az esetleges logikai és/vagy helyesírási hibákért elnézést kérek!
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (5 db)