Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Elképesztően élethű vízanimáció az NVIDIA PhysX segítségével

Három videóban demonstrálták a fejlesztők a legújabb vívmányukat, amely minden korábbinál élethűbb vizet varázsol a monitorokra.

2013.04.25. 21:09 | szerző: GeryG | kategória: Hardver

A hardverpiac szereplőinek versenyét mindig a felhasználók nyerik meg, hiszen minél jobban igyekeznek a mérnökök a konkurens vívmányait túlszárnyalni, annál jobban járunk mi a végeredménnyel. Tipikusan ez a helyzet a videokártyák piacán is, ahol az NVIDIA és az AMD (miután bekebelezte az ATI-t) harcol immáron sokadik éve a felhasználók kegyeiért (és persze pénzéért). Míg korábban a mérnökök minél gyorsabb és több memóriával rendelkező kártyák építésében látták a jövőt, az elmúlt időszakban új tendencia ütötte fel a fejét: exkluzív képességekkel igyekeznek felruházni a kártyákat. Ilyen az NVIDIA által felvásárolt PhysX technológia, amely rendkívül élethű fizika megjelenítésére képes. Az AMD-nek erre sokáig nem volt ütőképes válasza, ám a Tomb Raiderben bemutatkozott TressFX technológiával sikerült egy kisebb fricskát a konkurens orra alá tolni.
A "zöldek" sem tétlenkedtek sokáig, ma ugyanis újabb elképesztő demonstrációval álltak elő. Az alább látható három videón szintén a PhysX képességeit igyekeznek fitogtatni, ezúttal a víz minden korábbinál élethűbb animációjával. A dolog attól igazán elképesztő, hogy a látottakat egy NVIDIA GeForce GTX 680-as videokártyán, élőben futtatták, vagyis nem előre renderelték. A látvány magáért beszél, már csupán az a kérdés, hogy van-e igazán szükség ilyen részletesen kidolgozott vízanimációra a játékokban (igény bizonyosan lenne rá), illetve az, hogy ennek számolgatása mellett mennyi erőforrása maradna a piacon található videokártyáknak a többi fizikai és grafikai számítás elvégzésére. ■hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.