Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Watch_Dogs Watch_Dogs

Fél tucat Watch_Dogs kép és információ

Az új képeken akció és menekülés közben láthatjuk a játék főhősét, Aiden Pearce-t. Emellett összegyűjtöttünk néhány új információt is a játékról.

2013.05.11. 14:21 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Bár az idei évnek több mint a fele még hátra van, már eddig is több emlékezetes játékkal gazdagodtak a rajongók. Olyan játékok kerültek a polcainkra, mint a Crysis 3, a Dead Space 3, a SimCity, vagy épp a Tomb Raider. Azzal viszont kevesen vitatkoznának, hogy ezzel ki is fújt volna ez a naptári év, hiszen ősszel szintén több, nagyon ígéretes alkotás megjelenésére számíthatunk. Ezek közé tartozik természetesen a Grand Theft Auto V, az Assassin's Creed IV: Black Flag, a Battlefield 4, de milliók várják a Ubisoft új akciójátékát, a Watch_Dogsot is.
Most egy picit ez utóbbival foglalkozunk, hiszen a bejelentése óta szerencsére nem fukarkodtak az információkkal a fejlesztők. Bár mozgásban eddig csak két-három trailerben láthattuk a játékot, azt már azok alapján is megjósolhatjuk, hogy az év játéka cím egyik nagy esélyeséről lehet szó. A fejlesztést a Ubisoft Montreal és a Ubisoft Reflections csapata közösen végzi.
A történet a közeli Chicagoban játszódik, főszereplője pedig Aiden Pearce, egy hacker, aki képes mobiltelefonja segítségével átvenni az irányítást gyakorlatilag minden elektronikus eszköz felett a környezetében. Ugyanígy képes bepillantást nyerni az utcai járókelők beszélgetéseibe, sőt még azt is ki tudja szűrni, hogy ki a potenciális bűnelkövető-jelölt. Chicago városa szabadon bejárható lesz, így a játékmenet a nyitott világú játékokéhoz hasonlít majd: a fő cselekmény mellett rengeteg mellékküldetés és mini játék vár ránk, amelyek mind Aiden különleges hacker képességeire épülnek. Telefonja segítségével (ahogyan azt már a videókban is láthattuk) képes működésbe hozni a földbe süllyeszthető behajtás gátló oszlopokat, komoly baleseteket okozva ezzel. Ugyanígy lehetőségünk lesz a forgalomirányító lámpák manipulációjával forgalmi káoszt előidézni, ahol könnyedén eltűnhetünk az üldözőink elől. Az utcai járókelők telefonjaiból minden személyes adatot letölthetünk, ezáltal feltérképezve, milyen emberről is van szó. Ha a szükség úgy hozza, egy elektromágneses impulzussal a környezetünk minden elektromos eszközét hatástalaníthatjuk egy időre.
"Az E3 alkalmával tüzetesebben is megismerkedhettek az eddigi munkánkkal.0" - beszélt csapata munkájáról Pauline Jacquey, a Ubisoft Reflections vezetője - "Ha a játékban belépsz egy épületbe, legyen az egy bolt, egy gyógyszertár vagy bármi egyéb, az a mi kezünk munkája. Az autós küldetéseket is mi készítettük, minden autót mi modelleztünk, ami azért fontos, mert a játékban 60 valós autó licence szerepel. Rengeteg mellékküldetés és mini játék lesz a fő történeti szál mellett. Ezeken, az online szerződések és elvállalt munkák által fejlődő részeken is mi dolgoztunk. Szóval nem a játék alapjaiért vagyunk felelősek, de a tartalom jelentős részéért igen. Mi töltöttük meg a játékot élettel és tennivalókkal."
Jacquey később a játék realisztikusságáról is beszélt, kitérve a fizikára, az animációkra, valamint a játék lényegére, az állandó kapcsolódásra.
"A hihetőség nagyon fontos számunkra, így a fizikának tökéletesnek kell lennie. A felvett animációk és a színészek játéka sem lehet túlzó, ezzel nem játszadozhatunk, mert túl absztrakt lenne az eredmény. Számomra a legnagyobb innovációnak a játék világával való interakciónk számít, ami szorosan összefügg a játék lényegével: a kapcsolódás hatalom, minden összekapcsolódik. Mindig bizonyos szintű felügyelet alatt állunk, miközben megoldod az adott szituációt, előfordulhat, hogy valaki figyel téged. A történetmesélés e módja valóban izgalmas a játékmenet szempontjából. Az egész világot irányíthatod, ez rengeteg hatalmat ad a játékos kezébe, ami nagy kihívást jelent számunkra mind a design, mind a technológia végett."
A játékmenet lényege tehát a hackelés lesz, de nagy hangsúlyt kap a lopakodás is. Ebben nagy segítségünkre lesz, hogy mindent az irányításunk alá vonhatunk: elterelhetjük mások figyelmét, miközben mi biztonsági kamerák segítségével pontosan láthatjuk, hogy ellenfeleink merre mozognak, mit csinálnak éppen. Ez pedig segít elkerülnünk a felesleges konfrontációt. Ugyanakkor nekünk is óvatosnak kell lennünk még akkor is, ha csak az utcán sétálunk, sosem tudhatjuk, hogy a hatóságok mikor figyelnek bennünket, mikor nem. Ha pedig végképp nem lehet elkerülni a közelharcot, viperánkat hívhatjuk segítségül. Harc közben eldönthetjük, hogy halálos csapást mérünk-e ellenfelünkre, vagy csak ki akarjuk vonni a forgalomból egy időre. Arra viszont oda kell figyelnünk, hogy a felesleges gyilkolás és az okozott balesetekből származó civil sérülések (esetleg halál) alaposan rontják a megítélésünket. Ahogy fent említettük, a telefonunk segítségével szinte mindent irányíthatunk, de a Central Operating System feltörésével érhetünk el további mellékküldetéseket is. E rendszerből szedegethetjük össze azokat az információkat is, amelyek alapján kiszűrhetjük, ki készül bűncselekményt elkövetni, és még időben megakadályozhatjuk ebben. A többjátékos részről egyelőre keveset lehet tudni, de a fejlesztők elmondása szerint az is Chicago utcáin zajlik majd és zökkenőmentesen kapcsolódik az egyszemélyes kampányhoz.
A játék galériájában hat új kép is landolt, amelyeken akció és menekülés közben is láthatjuk Aident. A Watch_Dogs. november 22-én jelenik meg PC-re, PlayStation 3-ra, PlayStation 4-re, Xbox 360-ra és WiiU-ra. ■

előző
következő
Fél tucat Watch_Dogs kép és információ
Fél tucat Watch_Dogs kép és információFél tucat Watch_Dogs kép és információFél tucat Watch_Dogs kép és információFél tucat Watch_Dogs kép és információFél tucat Watch_Dogs kép és információFél tucat Watch_Dogs kép és információ
Watch_Dogs
A legutóbbi Watch_Dogs cikkek, hírek

hozzászólások (3)

medve91
medve91 2013.05.11. 15:51
úúú de jól néz ki az a csaj!!!!!
Neil
Neil 2013.05.11. 20:09
piercingek nélkül jó is lenne :P
medve91
medve91 2013.05.12. 12:44
:D lehet igazad van, az az arcpiercing elég fura XD
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.