Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

E3 2013

Sony vs Microsoft: igen nagy csapást mértek a japánok az amerikaiakra

Olcsóbb lesz a PS4 az Xbox One-nál és a használt játékokat se korlátozzák.

2013.06.11. 05:13 | szerző: Dino | kategória: E3 2013

A Sony sajtótájékoztatóján is rengeteg látványos és exkluzív játékot mutattak be, és végre magát a PS4 gépet is láthattuk, a legfontosabb infókat azonban a két óra hosszúra nyúlt prezentáció végére tartogatták. A PlayStation 4 év végén kerül boltokba, 399 eurós áron, azaz 100 euróval olcsóbban a nagy konkurensnél. Ráadásul külön kiemelték, hogy maximálisan támogatják a használt játékok piacát, azaz bárki kölcsönadhatja, becserélheti vagy eladhatja PS4-es játékait, és a gépnek se kell majd folyamatos internetkapcsolat vagy rendszeres online bejelentkezés. Ezekkel igen nagy csapást mért a Microsoftra a Sony, hiszen pont ezek miatt érte az amerikai céget a legtöbb támadás az elmúlt hetek során.
A sajtókonferencia történéseit liveblogunkban nézheted vissza. ■

előző
következő
Sony vs Microsoft: igen nagy csapást mértek a japánok az amerikaiakra
Sony vs Microsoft: igen nagy csapást mértek a japánok az amerikaiakraSony vs Microsoft: igen nagy csapást mértek a japánok az amerikaiakra

hozzászólások (73)

-T0ng-
-T0ng- 2013.06.12. 13:39
Na végre egy jó hír is:D
gregmerch
gregmerch 2013.06.12. 14:07
:-)
GustyX
GustyX 2013.06.12. 23:22
Jópofa:)
-T0ng-
-T0ng- 2013.06.14. 06:51
Újabb pofont kapott a Microsoft immáron azonban nem a Sony-tól. Az újabb pofont Jay Johnson amerikai tengerészgyalogos adta, aki a Microsoft legnagyobb bűnének tartja a 24 óránkénti bejelentkezést.

Ugyanis egy anyahajón nincs internet, és ahogy ő fogalmazott, fivérei és nővérei így soha nem lesznek képesek az Xbox One-t használni. Találóan még a következő mondattal érvelt:

"Soha többet nem fogják a USS Lincoln, vagy bármelyik másik anyahajó, üres folyosóit megtölteni Master Chief hőstetteinek hangjai."

A tengerészgyalogos levelével nem csak saját, és a vele egy hajón szolgálók fájdalmát és elégedetlenségét kívánta a redmond-i cég felé tolmácsolni, hanem a világ minden katonájáét, aki kiküldetéseik során abban a kevés szabadidőben szeretnék élvezni az Xbox nyújtotta örömöket.

Levele végén hozzátette, azért nem esnek kétségbe, a PS4 és exkluzív címei bőven kárpótolják majd őket, mivel a japán konzolt lesz lehetőségük internet nélkül is használni...

...Ezek után már csak egy ördögűző segíthet az új Xbox-on:-D
-T0ng-
-T0ng- 2013.06.14. 07:05
Még egy érdekes adat:

jún. 10- jún 12.-ig az előrendelések száma a PS4-re megsokszorozódott, ami azt jelenti pontosan, hogy ez idő alatt minden két Xbox One megrendelésre három PS4 megrendelés jutott. Ez természetesen a jövőbeni eladásokat nem jelzi előre, de az E3-mal kapcsolatos reakciókat hűen tükrözi.

Az egyik külföldi oldal megkérdezte olvasói, véleményük szerint melyik gyártó vitte a pálmát konzoljával az show-n. 280000 olvasó adta le szavazatát, melyből a Sony konzoljával elragadta a szavazatok tetemes mennyiségét, 81%-ot. A Microsoft emellett csak 12%-ot vitt, míg a legkisebb testvérnek számító Nintendo 7%-ot.

Az adatok természetesen nem reprezentatívak. Ki kell emelni, hogy a szaksajtó egy-egy képviselője esetében erős "pártosodás" látható.

Most már így az E3 végének közeledtével kíváncsian várom a megjelenésig még útba eső show-kon mit tud a Microsoft kihúzni a kalapból, illetve hogyan reagálja le a Sony. Ami pedig biztos, végső soron úgyis az eladások döntenek és még az sem fog 100%-os győztest mutatni.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.