25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

E3 2013

Sony vs Microsoft: igen nagy csapást mértek a japánok az amerikaiakra

Olcsóbb lesz a PS4 az Xbox One-nál és a használt játékokat se korlátozzák.

Írta: Dino 73 hozzászólás

A Sony sajtótájékoztatóján is rengeteg látványos és exkluzív játékot mutattak be, és végre magát a PS4 gépet is láthattuk, a legfontosabb infókat azonban a két óra hosszúra nyúlt prezentáció végére tartogatták. A PlayStation 4 év végén kerül boltokba, 399 eurós áron, azaz 100 euróval olcsóbban a nagy konkurensnél. Ráadásul külön kiemelték, hogy maximálisan támogatják a használt játékok piacát, azaz bárki kölcsönadhatja, becserélheti vagy eladhatja PS4-es játékait, és a gépnek se kell majd folyamatos internetkapcsolat vagy rendszeres online bejelentkezés. Ezekkel igen nagy csapást mért a Microsoftra a Sony, hiszen pont ezek miatt érte az amerikai céget a legtöbb támadás az elmúlt hetek során.
A sajtókonferencia történéseit liveblogunkban nézheted vissza.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Sony vs Microsoft: igen nagy csapást mértek a japánok az amerikaiakra
  • Sony vs Microsoft: igen nagy csapást mértek a japánok az amerikaiakra
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

-T0ng-
-T0ng- [1675]
Még egy érdekes adat:

jún. 10- jún 12.-ig az előrendelések száma a PS4-re megsokszorozódott, ami azt jelenti pontosan, hogy ez idő alatt minden két Xbox One megrendelésre három PS4 megrendelés jutott. Ez természetesen a jövőbeni eladásokat nem jelzi előre, de az E3-mal kapcsolatos reakciókat hűen tükrözi.

Az egyik külföldi oldal megkérdezte olvasói, véleményük szerint melyik gyártó vitte a pálmát konzoljával az show-n. 280000 olvasó adta le szavazatát, melyből a Sony konzoljával elragadta a szavazatok tetemes mennyiségét, 81%-ot. A Microsoft emellett csak 12%-ot vitt, míg a legkisebb testvérnek számító Nintendo 7%-ot.

Az adatok természetesen nem reprezentatívak. Ki kell emelni, hogy a szaksajtó egy-egy képviselője esetében erős "pártosodás" látható.

Most már így az E3 végének közeledtével kíváncsian várom a megjelenésig még útba eső show-kon mit tud a Microsoft kihúzni a kalapból, illetve hogyan reagálja le a Sony. Ami pedig biztos, végső soron úgyis az eladások döntenek és még az sem fog 100%-os győztest mutatni.
-T0ng-
-T0ng- [1675]
Újabb pofont kapott a Microsoft immáron azonban nem a Sony-tól. Az újabb pofont Jay Johnson amerikai tengerészgyalogos adta, aki a Microsoft legnagyobb bűnének tartja a 24 óránkénti bejelentkezést.

Ugyanis egy anyahajón nincs internet, és ahogy ő fogalmazott, fivérei és nővérei így soha nem lesznek képesek az Xbox One-t használni. Találóan még a következő mondattal érvelt:

"Soha többet nem fogják a USS Lincoln, vagy bármelyik másik anyahajó, üres folyosóit megtölteni Master Chief hőstetteinek hangjai."

A tengerészgyalogos levelével nem csak saját, és a vele egy hajón szolgálók fájdalmát és elégedetlenségét kívánta a redmond-i cég felé tolmácsolni, hanem a világ minden katonájáét, aki kiküldetéseik során abban a kevés szabadidőben szeretnék élvezni az Xbox nyújtotta örömöket.

Levele végén hozzátette, azért nem esnek kétségbe, a PS4 és exkluzív címei bőven kárpótolják majd őket, mivel a japán konzolt lesz lehetőségük internet nélkül is használni...

...Ezek után már csak egy ördögűző segíthet az új Xbox-on:-D
GustyX
GustyX [7048]
Jópofa:)
gregmerch
gregmerch [3766]
:-)
-T0ng-
-T0ng- [1675]
Na végre egy jó hír is:D
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (73 db)