Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

11 perc rettegés - mozgásban az Outlast

A horror szerelmesei dörzsölhetik a tenyerüket, a Red Barrels csapatának játéka feladja majd a leckét.

2013.06.21. 11:17 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Tavaly októberben jelentette be a Red Barrels, hogy készül a csapat első játéka, az Outlast. A fejlesztők korábban csupa sikerjátékon dolgoztak (Prince of Persia, Assassin's Creed, Far Cry 3 stb.), így jó esély mutatkozik rá, hogy a minőségre ezúttal sem lesz panasz. A bejelentés mellé akkor egy elképesztően jól sikerült trailer társult, amelyben már láthattuk mozgás közben a játékot.
A történet egy újságíróról szól, aki elutazik egy elhagyatott szanatóriumba, ahol a pletykák szerint sötét kísérleteket folytattak az elmebetegeken, ám valami nagyon rosszul sült el. Az épületet őrültek szállták meg és végeztek mindenkivel, akit csak értek. Már az alapfelállás sem kecsegtet túl sok jóval, ezt a fent említett trailer már akkor alá is támasztotta.
Néhány nappal ezelőtt a fejlesztők bejelentették, hogy az Outlast nem csupán PC-re, de később PlayStation 4-re is elkészül. A most érkezett új, 11 perces trailer már utóbbi platformot mutatja be. Sajnos a videó minősége nem a legjobb, de azt egyértelműen le lehet szűrni belőle, hogy valóban hátborzongató kaland vár majd ránk. A grafika is ígéretesnek tűnik (bár ezt a videóból nehéz leszűrni), a korábban sokat emlegetett interakció pedig tényleg sokat dob a hangulaton. Szinte végig egy pici kamerán keresztül látjuk az eseményeket, amelyhez folyamatosan elemeket kell gyűjtenünk, különben hamar megadja magát a lámpája és az éjjellátója. Ezek nélkül pedig sokszor az orrunkig sem látunk. Ijesztgetésben nem lesz hiány, karakterünk rémületében zihálni kezd, ami már az Amnesia: The Dark Descentben is bizonyítottan képes átragadni a játékosra is. A zene pontosan azt a hátszőr felállító hangulatot kölcsönzi, ami egy ilyen játékhoz kell.
Az Outlast a tervek szerint PC-re még a nyáron, PlayStation 4-re év végén jelenik meg. ■

Outlast
A legutóbbi Outlast cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.